FUTBOL SALA
Esports 22/06/2019

El Palau guia el Barça Lassa de futbol sala cap a la seva quarta Lliga de la història (3-2)

L'equip blaugrana tanca el curs guanyant el triplet: Copa d'Espanya, Copa del Rei i LNFS

Adrià Fernández
3 min
El Palau guia el Barça Lassa de futbol sala a la seva quarta Lliga

BarcelonaEl Barça Lassa de futbol sala va proclamar-se campió de Lliga després de guanyar 3-2 ElPozo Múrcia en el cinquè i definitiu partit pel títol. Després d’haver perdut el primer partit de la final, els murcians van remuntar l’eliminatòria amb victòria a la pròrroga en el segon partit i als penals al tercer. Els d’Andreu Plaza van forçar el cinquè partit amb una meritòria victòria per 3-7 al Palacio de los Deportes i, ahir, gràcies al gol d’Esquerdinha i al doblet de Sergio Lozano, la secció blaugrana de futbol sala va alçar la quarta lliga de la seva història, un títol que no alçava des de la temporada 2012-2013. Amb aquest títol, els blaugranes tanquen la temporada amb un triplet somiat: Copa d’Espanya, Copa del Rei i Lliga. “La temporada hauria quedat a mitges si no haguéssim guanyat. És la cirereta del pastís”, va valorar el tècnic blaugrana, Andreu Plaza, després del partit. L’afició va respondre a la cita convertint el Palau en una autèntica olla a pressió. Els 6.371 espectadors que van omplir el Palau, la xifra més alta de tota la temporada, van elevar la tensió de la final a un altre nivell. Un escenari de gala per a un partit històric: el títol de Lliga estava en joc en un duel definitiu.

Durant els primers compassos del partit, ElPozo Múrcia va posar contra les cordes els locals amb una pressió asfixiant i amb intervencions molt meritòries de Juanjo. L’embranzida inicial dels murcians la va tallar d’arrel Esquerdinha amb el seu gol al minut cinc de partit. Un córner servit per Adolfo des de la dreta de la porteria de Fede el va recollir el pivot brasiler, de primeres i amb la cama esquerra, per enviar la pilota al fons de la xarxa i desfermar l’eufòria a les grades. Després, Sergio Lozano va poder posar terra per enmig, però la seva canonada des de fora de l’àrea va deixar tremolant el travesser durant uns segons. El capità blaugrana va deixar tothom amb l’ai al cor després de rebre una puntada de peu a la cara quan Pito va intentar una xilena errònia. Per aquesta acció, el jugador de ElPozo Múrcia va veure la targeta groga i va provocar un doble penal. Ferrao, però, va enviar directament a fora el llançament des dels deu metres.

A la represa, el mateix Lozano, l’únic supervivent de l’últim títol de lliga del club, juntament amb Aicardo, va sentenciar el partit amb dos golassos calcats. Recuperació a camp propi, conducció de pilota i canonada des de fora de l’àrea. La primera, topant primer amb la base del pal, i la segona amb un xut creuat des de la dreta de l’atac imparable. A deu minuts per al final, els de Diego Giustozzi van atacar amb porter-jugador buscant desesperadament reduir la distància al marcador, i ho van aconseguir. Amb l’atac de cinc, Andresito va empènyer la pilota cap al fons de la xarxa des del segon pal i va anotar el gol de l’honor que deixava el 3-1. Andresito va marcar un segon gol en els últims segons.

Fi a una sequera de sis anys

Amb el títol, el Barça posa punt final a un lustre hegemònic del Movistar Inter. Després d’aixecar la primera Lliga la temporada 2010-11 i de fer-ho de manera consecutiva durant tres temporades, els blaugranes han tardat sis anys a tornar a guanyar el títol. Un títol que ve acompanyat d’un campionat a la fase regular amb 67 punts, cinc més que ElPozo Múrcia. Com ja va succeir les altres vegades que el Barça va guanyar la Lliga, l’equip ha guanyat un triplet. Primer va arribar la Copa del Rei, en què els blaugranes van vèncer el Jaén 5-2 a la final. Després va ser el torn de la Copa d’Espanya en què, precisament, els blaugranes van vèncer els murcians per 2-1 a la final. Aquesta temporada només ha fallat la UEFA Futsal Cup, amb derrota a les semifinals per 2-5 contra el Kairat del Kazakhstan. La pròxima temporada, com a finalista de la Lliga, el Barça Lassa també tindrà una plaça per a la màxima competició continental. Un curs en què no hi serà Leo Santana, que marxa del Barça, precisament, per jugar a ElPozo, i que ahir va ser homenatjat pels seus companys.

stats