FUTBOL AMERICÀ
Esports 06/02/2017

Els Patriots, amb Brady i Belichick, consagren la seva llegenda amb el cinquè títol de la Super Bowl

Els Patriots s'han coronat campions en vèncer els Falcons en el temps extra per 34-28 després de completar una remuntada de 25 punts en el tercer període

Brady, l'heroi de la nit per als Patriots

HoustonEls Patriots de Nova Anglaterra es consagren com a llegenda de la Lliga Nacional de Futbol Americà (NFL) en aconseguir el cinquè títol de campions de la Super Bowl després de guanyar l'edició número 51.

Els Patriots s'han coronat campions en vèncer en el temps extra per 34-28 els Falcons d'Atlanta després de completar una remuntada de 25 punts en el tercer període, en què han estat sota al marcador, i han aconseguit el cinquè títol de la seva història, la millor marca de tots els temps.

El temps reglamentari del partit disputat a l'NRG Stadium de Houston ha acabat en empat (28-28) després que a falta de 57 segons el receptor obert Danny Amendola aconseguís els 2 punts de conversió després de l'anotació aconseguida pel corredor James White.

A la pròrroga, els Patriots, amb el mariscal de camp Tom Brady, han dominat en vuit jugades i 75 iardes, i White ha fet un 'touchdown' històric i guanyador de dues iardes.

Brady, nomenat jugador més valuós (MVP) per quarta vegada en els 7 partits de Super Bowl que ha disputat, i l'entrenador en cap dels Patriots, Bill Belichick, s'han convertit en els únics futbolistes que han aconseguit 5 títols a la Lliga Nacional de Futbol Americà (NFL).

La remuntada dels Patriots (17-2), que han anotat 19 punts en el quart període per cap dels rivals, és la més gran que s'ha donat en un partit de la Super Bowl. També han guanyat la seva segona Super Bowl a Houston després que el 2004 s'imposessin amb suspens per 32-29 davant els Panthers de Carolina.

La derrota dels Falcons ha estat la segona que pateixen en les dues Super Bowls que han disputat en els seus 51 anys d'història. La primera la van perdre per (19-34) davant els Broncos de Denver, el 1999.

Els Falcons han dominat completament la primera part i el tercer període amb un parcial de 9-28, però en el quart, les jugades excepcionals de la defensa dels Patriots i una captura de pilota miraculosa del receptor obert Julian Edelman, que no havia fet fins aleshores el seu millor partit, han marcat la diferència i han obrat el miracle del triomf històric dels Patriots.

Cap equip en la història de la NFL té 5 títols de campió i, a més, aconseguits amb el mateix entrenador en cap i el mateix mariscal de camp, que porten junts des del 2001.

Els Patriots, que han disputat 9 Super Bowls en la seva història, han confirmat tots els pronòstics i han sigut el millor equip que arribava al gran partit per definir el campió de la NFL. Els Falcons han imposat el seu poder físic i la seva velocitat en el segon quart després que el primer hagi conclòs sense anotació per part de cap equip, gràcies, entre altres coses, a la gran feina realitzada pel mariscal de camp Matt Rya, guanyador del premi al jugador més valuós (MVP) de la temporada regular de la NFL.

El corredor Devonta Freeman ha fet la primera anotació que ha implicat 5 iardes, l'ha seguit l'ala tancada novell Austin Hooper amb una passada de 19 iardes que li ha enviat Ryan i el cantoner Robert Alford ha protagonitzat la jugada del partit després d'interceptar una passada de Brady i retornar la pilota 82 iardes per a l'anotació.

El xutador Matt Bryant s'ha encarregat de convertir els 3 punts extra per donar als Falcons el parcial de 21-0 que els Patriots han col·locat en 21-3 abans de concloure la primera part en convertir un gol de camp.

La segona part no ha començat millor per als Patriots, que han vist com el corredor Tevin Coleman feia somiar als Falcons en la seva primer Super Bowl en aconseguir un parcial de 3-28.

Però la història al final seria molt diferent amb la gran remuntada protagonitzada pels Patriots i la seva llegenda, Brady, que li ha dedicat el triomf a la seva mare, que ha estat malalta durant la major part de la temporada però que aquest diumenge era a l'NRG Stadium.

El comissionat de la NFL, Roger Goodell, que va sancionar Brady amb 4 partits de suspensió per l'escàndol de les pilotes desinflades, ha estat l'encarregat de lliurar a l'amo dels Patriots, Robert Kraft, el trofeu Vincent Lombardi, i ha rebut una gran esbroncada per part dels milers d'aficionats de l'equip de Nova Anglaterra que han estat presents entre els 77.054 espectadors que han omplert les grades de l'NRG Stadium.