GIRONA FC
Esports 26/10/2019

Fer les paus amb el passat per canviar el rumb del Girona

Juan Carlos Moreno s’estrena a la banqueta gironina en la visita de l’Alcorcón

Jordi Bofill
2 min
Juan Carlos Moreno, entrenador del Girona

GironaNo és agradable passar pel que passa el Girona els últims mesos. Tampoc és fàcil. El canvi de categoria ha generat tristesa i també inestabilitat. La plantilla, totalment renovada, té les expectatives més altes que cap vestidor gironí havia tingut mai. El primer entrenador del curs, Juan Carlos Unzué, ha durat dotze jornades. És el segon canvi a la banqueta en cinc mesos, després del comiat d’Eusebio. Ni Montilivi és el mateix, perquè sense les graderies retràctils l’efecte visual porta, sense voler-ho, als records dels millors dies viscuts per un club que s’ha de perdonar si vol tornar-ho a intentar. El públic fins i tot ha xiulat en algunes de les victòries.

Tants alts i baixos han convertit la visita de l’Alcorcón (12 hores, Movistar LaLiga) en una nova final. Ja en són moltes, per ser al mes d’octubre; perquè Unzué en va haver de viure tres o quatre abans de ser destituït i mostrar la seva “decepció per la falta de paciència”. El Girona sent que no té temps, encara que la Lliga s'acabi al maig; perquè sembla que no només lluita contra si mateix, sinó que també ho fa contra el rellotge. El nou context n'és un exemple més: Juan Carlos Moreno, que s’asseurà a la banqueta blanc-i-vermella per primera vegada, no té clar si continuarà o no. De fet, no ho sap ni el director esportiu, Quique Cárcel, que va parlar de sensacions quan es va referir a la possible continuïtat del barceloní.

Si el Girona guanya i convenç, Moreno, que només ha tingut quatre sessions per preparar el partit, podria allargar la trajectòria. Tot i això, Cárcel ja ha activat la recerca d’un nou entrenador per si l'aposta no funciona. “Quan vaig arribar érem a Segona. He vist el procés de canvi, el dels jugadors, el de l’afició i el del club. Aquesta categoria no hi entén d’històries, però el que no podem fer és dubtar. Unzué s’hi ha deixat la vida i tothom l’assenyala; però, i els altres què? Cap de nosaltres ha estat a l’altura de l’exigència que ens hem imposat”, ha dit Moreno, en un discurs ple d’energia, en què ha confessat que ha dedicat la setmana a convèncer els futbolistes de la seva qualitat. “He volgut canviar l’autoconfiança perquè necessitem ser sòlids i estables durant els noranta minuts, augmentar la intensitat, perquè ja hem vist que no n'hi ha prou, i guanyar, perquè ens donarà respecte”.

Juanpe, baixa per una luxació aguda de l’espatlla esquerra, s’uneix a les absències d’Ignasi Miquel, Jozabed i Àlex Granell, però el Girona recupera Aday per enfrontar-se a un Alcorcón que presenta uns números brillants a domicili (3 victòries i 3 empats en 6 partits) i que compta amb Fran Sandaza, un dels herois de l’ascens gironí a Primera. “La categoria, a tots, ens ha posat al nostre lloc; i tenim ganes de canviar la situació. Hem d’estar alliberats, alegres, ser un equip de veritat. Ara som com un nen petit que ha fet una entremaliadura i espera el caliu dels pares”, ha resumit Moreno.

stats