BARÇA
Esports 22/04/2014

Gerard Piqué: "Els responsables som els jugadors. Martino no en té la culpa"

El central català apadrina la desena edició del llibre de relats solidaris amb fins benèfics

Toni Padilla
3 min
Gerard Piqué apadrina el llibre 'Relats Solidaris', presentat aquest dimarts

BarcelonaGerard Piqué ha apadrinat la desena edició del Llibre de relats solidaris que cada any editen un grup de periodistes esportius. Piqué, autor del pròleg, ha participat a l'acte de presentació al Banc Sabadell. Aquest llibre és una iniciativa solidària i sense ànim de lucre d’un grup de periodistes per a recaptar recursos econòmics per a causes benèfiques. En aquesta edició els beneficis recaptats aniran destinats al Hospital de Neurorehabilitació Institut Guttmann. El llibre es pot adquirir a El Corte Inglés on, per Sant Jordi, els diferents autors del llibre estaran signant exemplars. Piqué ha explicat com quan va patir la darrera lesió al pubis, "el dolor feia que gairebé no podia dormir. Anava coix. Vaig estar una hora per anar al bany i tornar, vaig acabar arrossegant-me pel terra. Llavors vaig recordar els pacients de la Guttmann. No es pot comparar mai, però en aquell moment vaig pensar amb admiració en la gent que lluita a la Guttmann".

Montse Bernabéu, mare del jugador i treballadora de l'Institut Guttman, ha agraït la feina dels periodistes que han participat durant els darrers anys en aquesta iniciativa. La Guttman, que el proper any arribarà als 50 anys de vida, treballa amb pacients amb danys cerebrals. Bernabéu ha recordat com la seva feina és permetre a les persones que han patit accidents "seguir fent la vida de sempre, d'una forma diferent". Els guanys del llibre es destinen a un programa que treballà per permetre als pacients poder seguir conduint. Amb un projecte de recerca i el desenvolupament de dinàmiques de treball que permetin a les persones amb dany cerebral seguir conduint.

Piqué ha comentat durant l'acte de presentació que "estic molt content ja que he viscut des de que era un nen la feina que fa la Guttmann. De menut no ho acabava d'entendre, quan veia gent que patia tant. Però veia com mica en mica s'aixecaven buscant una nova vida". Per primer cop, aquest any la Fundació del Barça col·labora en el projecte.

Preguntat sobre l'actualitat esportiva, Piqué ha dit que "el Barça sempre tindrà salut. Sempre ens aixequem dels mals moments. Es va veure en el partit contra l'Athletic, en que l'equip va saber jugar contra un rival que és el quart de la classificació. Al Barça sempre ens aixequem. Cal confiar en aquests jugadors, en aquest equip tenim joc de sobres i caràcter".

Piqué ha defensat Messi, afirmant que "si s'ha guanyat tant ha estat gràcies a ell, és el millor jugador de tots els temps. No puc entendre les crítiques". Sobre Cesc, Piqué ha dit que "no és bo centrar les crítiques en un sol jugador. Mai agrada ser xiulat a casa teva, però juguem tots i les responsabilitats són de tots". Segons Piqué, "la culpa de gairebé tot és dels jugadors. Martino no en té la culpa, va arribar amb la temporada començada i s'ha portat bé amb tothom. Però si no es guanya, és normal que sigui criticat. El barcelonisme és una gran família en que tothom té responsabilitats, tant la premsa, els aficionats, la directiva...s'han jugat semifinals de copa amb l'estadi buit, o rebut critiques quan es guanyava".

Piqué ha dit que li faria gràcia que guanyi la Champions l'Atlètic ja que "no l'ha guanyada mai". Sobre la setmana prèvia a la final de copa, Piqué ha dit que "vaig intentar fer una prova abans de la final de Copa. No podia ni córrer, les sensacions no eren bones".

stats