Piqué, pràcticament descartat per jugar la final de Copa

El central català continua amb dolors al lligament lateral del genoll

2 min
Gerard Piqué, queixant-se del seu genoll dret amb gestos de dolor

BarcelonaUna setmana després de caure de l'alineació del clàssic pels problemes que arrossega des de fa setmanes al genoll, Gerard Piqué és a un pas de perdre's també la final de la Copa del Rei que el Barça jugarà aquest dissabte (21.30 h, Telecinco i DAZN) contra l'Athletic Club a l'estadi La Cartuja de Sevilla. Segons ha pogut saber l'ARA, el central barceloní, que s'ha provat als entrenaments d'aquesta setmana a les ordres de Ronald Koeman, continua amb dolors intensos al genoll dret, una articulació que es va lesionar a finals de novembre contra l'Atlètic de Madrid en partit de Lliga. Valorarà fins a l'últim moment, en diàleg amb els tècnics i els recuperadors, la seva disponibilitat per jugar el matx, però tot apunta que seguirà ajudant l'equip blaugrana des de la graderia. La prova final serà aquest divendres.

Malgrat que oficialment no té la baixa mèdica, Piqué no ha acabat de fer net de la doble afectació que pateix al genoll, una patologia que va decidir tractar-se sense haver de passar pel quiròfan. Aquesta opció li va permetre retallar els terminis en temps rècord per poder reaparèixer contra el PSG a la Lliga de Campions i contribuir amb un gol decisiu per aconseguir el bitllet per a la final de Copa d'aquest dissabte. Al mateix temps, però, no operar-se el va portar a recaure precisament a la cita definitiva contra el Sevilla al Camp Nou. Des d'aquell moment, el central s'ha perdut cinc partits seguits de Lliga. Va posar-se com a fita repetir al clàssic el cop d'efecte que va protagonitzar davant del PSG, però ni infiltrant-se ni demanant opinions externes als serveis mèdics del Barça ha pogut confirmar el seu retorn als terrenys de joc. Fonts mèdiques asseguren a l'ARA que Piqué està tenint problemes sobretot amb la recuperació del lligament lateral. L'altre que té afectat, l'encreuat, respon millor a les càrregues de treball.

Un problema relatiu

La més que probable baixa de Piqué a la defensa representa un maldecap relatiu per a Koeman, que en aquests moments té tres centrals sans per poder afrontar la final de Copa. Amb Araujo ja recuperat dels problemes al genoll, l'holandès podria formar una línia d'especialistes si decideix mantenir el 3-5-2, amb Mingueza i Lenglet acompanyant l'uruguaià. Fins i tot podria endarrerir Frenkie de Jong perquè fes de lliure, tal com va fer a Anoeta en un dels millors partits de la temporada. Més marge tindria Koeman si tornés al 4-3-3, ja que podria posar la dupla que més ha fet servir –Araujo i Lenglet– a l'eix i jugar amb l'ambigüitat al lateral dret, en què podria escollir entre l'opció ofensiva de Dest i la via més prudent de Mingueza.

stats