Esports 04/03/2016

Piqué: "Utilitzo Periscope perquè així evito malentesos”

El central anuncia que repetirà aquest sistema després dels partits en què disposi de connexió a internet

Roger Requena
2 min
Piqué, durant el seu segon Periscope

BarcelonaFinalitzat el partit a Vallecas, Gerard Piqué va sortir ràpidament de l’estadi per ser dels primers a arribar a l’autocar blaugrana, des d’on va realitzar el segon Periscope pocs dies després d'estrenar-se en aquesta xarxa social, i que va ser seguit en directe per 45.491 espectadors d'arreu del món. Aquest cop, el central va incorporar un format innovador, ja que va anar emetent imatges del que passava a l’interior de l'autocar just després d'un duel, un fet inèdit que el jugador va anar narrant al llarg de 10 minuts i que va anunciar que repetirà després dels partits on tingui internet i connexió 4G.

La 'roda de premsa', doncs, va tenir un escenari i un context totalment diferent dels habituals, ja que ni el lloc era una zona mixta ni qui realitzava les preguntes exprés que va anar responent Piqué eren periodistes. El central va constatar així un fet cada cop més repetit: els futbolistes cada cop dirigeixen més la seva pròpia comunicació a través de les xarxes socials, i així eviten en la mesura del possible el pas pels intermediaris dels mitjans.

Inicialment, el central es va mostrar "satisfet" per la victòria i va explicar els motius que el van portar a utilitzar aquest sistema en lloc d’aturar-se uns minuts a atendre els mitjans de comunicació a la zona mixta: "M’han preguntat per què ho faig; les zones mixtes estan molt bé, les televisions paguen i cal atendre els periodistes de la premsa –va apuntar–, però a vegades passa el que passa: respons i et tallen les respostes que els interessen. Així no hi ha malentesos i podeu veure tot el contingut".

Piqué va anar responent preguntes de seguidors mentre presentava diferents jugadors que anaven entrant a l'autocar, com ara Ter Stegen, Adriano, Munir o un Aleix Vidal que va preguntar als seguidors sobre els minuts de què va disposar: "Com m'heu vist als minuts que he jugat? Bé, no?".

Del sopar al penal de Luis Suárez

Entre les curiositats que va desvelar el central blaugrana hi havia el menú del seu sopar: "Un tros de pizza, uns entrepans de Nutella com els que em feia la mare, una coca-cola per la qual vaig haver de lluitar amb els doctors perquè no me la deixaven tenir, aigua, un Actimel i una mica de fruita".

El central també va bromejar sobre el penal fallat per Luis Suárez. "L'hi hem proposat a Mascherano, però no s'ha vist amb cor de llançar-lo", va exposar amb ironia. Amb un to distès, va reconèixer que fa temps que no s'afaita perquè li fa "mandra" i no troba "la màquina".

Sobre la seva posició, va argumentar que juga de defensa per la seva "alçada", i que si fos davanter, al Barça no jugaria "ni els dijous", per la qualitat que reuneixen els tres integrants del trident. Piqué també va respondre preguntes sobre els seus gustos musicals, el seu dorsal, el seu futur o les possibilitats de la selecció espanyola als propers tornejos internacionals.

stats