FUTBOL
Esports 07/10/2014

La Plataforma Pro Seleccions Catalanes diu que "el Barça jugarà on vulgui si Catalunya és independent"

En un comunicat contradiu les afirmacions del president de la LFP, Javier Tebas

Ara
2 min

BarcelonaLa Plataforma Pro Seleccions Catalanes ha emès un comunicat arran de les declaracions del president de la Lliga de Futbol Professional (LFP), Javier Tebas, que assegura que el Barça, l’Espanyol i els altres clubs de futbol catalans no jugarien a la lliga espanyola si Catalunya és independent. Segons el comunicat, "això és fals perquè el Barça jugarà on vulgui i ja ha dit que seguiria jugant a la lliga espanyola".

El comunicat explica que "Tebas comença malament quan assegura que Catalunya serà sempre Espanya, perquè Catalunya serà el que el seu poble decideixi. Tot seguit, fa una afirmació falsa quan assegura que els clubs catalans no podran jugar la lliga espanyola, ja que, com ell mateix argumenta, podrien jugar-la si hi ha un acord entre Catalunya i Espanya i ell mateix assegura que no s’imagina la lliga espanyola sense el Barça. Aquest acord interestatal passaria per la modificació de la llei de l'esport, un fet que, com explica el mateix Tebas, ja es va produir anys enrere per permetre la participació de clubs d’Andorra en les competicions espanyoles i que en un futur es podria repetir per obrir les portes als clubs d’una Catalunya independent".

Finalment, el comunicat recorda que "quan Catalunya sigui independent es farà efectiva aquesta modificació de la llei de l'esport i el Barça i l’Espanyol disputaran la lliga espanyola perquè és el que més interessa a les dues parts. Sense el Barça i l’Espanyol, ho reconeix Tebas, la lliga espanyola quedaria devaluada a nivell esportiu i econòmic, per tot el que hi aporten els clubs catalans. Ara bé, si el govern espanyol no acceptés modificar la llei, és fàcilment imaginable que qualsevol altra lliga europea voldria comptar amb un club tan potent i prestigiós com el Barça".

stats