Esports 29/06/2016

José Antonio Reyes: "Si no em veiés com a titular, no hauria vingut"

L'andalús arriba convençut de demostrar que l'edat i el seu palmarès no són cap impediment que freni la seva ambició

Roger Requena
3 min
José Antonio Reyes, presentat amb l'Espanyol

Cornellà de Llobregat"Si no em veiés com a titular, no hauria vingut. No vinc per sortir als minuts finals, em veig capaç de ser titular, i amb aquesta mentalitat vinc". Tota una declaració d'intencions la que ha exposat José Antonio Reyes, el segon fitxatge espanyolista per al curs 2016-17, en la seva presentació. No arriba per ser un complement, sinó que ambiciona ser una peça important i disputar al màxim de minuts. Tampoc es veu com un líder, sinó que espera ajudar a enfortir l'equip, segons ell, "el més important".

"Vam dir que intentaríem portar jugadors particulars, amb experiència, lideratge amb pilota, i molt competitius" ha comentat el director esportiu Ángel Gómez, que ha celebrat l'arribada de l'andalús. Un jugador que ha reconegut que feia temps que seguien —"tots els informes que tenim d'ell, són per fitxar-lo—, i que ara, gràcies a Rastar, han pogut incorporar: "És un dels jugadors que havíem vist però que veiem impossibles de portar".

El veterà jugador d'Utrera, de 1,76 metres d'alçada i 79 kg, arriba lliure i firma per a dues temporades —la segona, supeditada al rendiment i al nombre de participacions que tingui en la primera—. Tindrà, a més, una clàusula de rescissió de 9 milions d'euros, i una fitxa que, en cas de complir-se els variables per rendiment inclosos, estaria lleugerament per sota del milió d'euros anual, gairebé un terç del que cobrava al Sevilla. "Molt aviat ens vam posar d’acord, s’ha adaptat a les circumstàncies del club per poder unir-se al projecte", ha explicat el conseller delegat Ramon Robert en la presentació del jugador.

José Antonio Reyes, amb la samarreta de l'Espanyol

"Vinc amb tota l'ambició del món, la mateixa que té un nen quan comença. Estic a punt per aportar tot el que sé", ha comentat l'extrem, que s'ha mostrat il·lusionat pel nou repte que afrontarà als 32 anys. "M'animen moltes coses del projecte. Hi ha Quique Sánchez Flores, i m'han donat molt la llauna perquè vingui. No els podia dir que no", ha bromejat l'andalús, que aspira a contagiar les seves ganes de guanyar a la resta de companys. "Espero que tothom tingui una mentalitat guanyadora", ha confirmat.

Així mateix, Reyes ha reconegut que no es veu com el líder d'aquest equip, i ha destacat que la principal fortalesa ha de ser el col·lectiu: "Som tots iguals, però per ser grans hem de ser un equip", ha apuntat. Qüestionat sobre el seu estat físic i les possibilitats que pot oferir tot i la seva edat, ha aclarit que intentarà parlar a la gespa: "Intentaré demostrar al camp el que puc fer i canviar els pensaments negatius per positius".

José Antonio Reyes ha firmat el nou contracte acompanyat del conseller delegat Ramon Robert

Sobre els objectius que espera assolir, ha reconegut que guanyar la Lliga és gairebé impossible, però ha obert la porta a fer una bona actuació a la Copa. "Pot ser un camí bonic, a tots ens agrada aquesta competició. Anem partit a partit i ja veurem què passa", ha comentat el segon fitxatge espanyolista per al curs 2016-17, després del de Roberto Jiménez, el porter més car de la història del club.

L'exjugador de Sevilla, Arsenal, Madrid, Atlètic o Benfica acumula, entre altres títols, cinc Europa Leagues, una Premier i una Lliga espanyola. Alguns dels seus títols els va aconseguir de la mà de Quique Sánchez Flores, amb qui va coincidir al Benfica i l'Atlètic. "Amb el Quique sempre m'han anat bé les coses, espero que continuï sent així", ha comentat. "El conec força bé i treu el millor de cada jugador. A l’hora d’entrenar és el més seriós del món, però es pot parlar amb ell. És perfecte per a aquest projecte", l'ha definit. I ha destacat que la seva principal virtut és que "dóna confiança al jugador, i això és el més important".

José Antonio Reyes ha passat el reconeixement mèdic
stats