Esports
Esports 10/07/2015

El món de l'esport català es reinventa i enceta una nova etapa

Barcelona acull aquest dissabte la cloenda del segon Congrés de l'Esport Català

àlex Gozalbo
2 min
Presentació dels II Congrés de l’Esport Català / JORDI BEDMAR

BarcelonaL'INEFC Barcelona serà l’escenari aquest dissabte de la cloenda del segon Congrés de l’Esport Català, durant la qual s’exposaran les conclusions i propostes resultants de les reunions celebrades en els últims mesos per part de les diferents comissions de treball.

L’acte començarà a les 10.30 hores amb l’obertura de la sessió plenària, a càrrec del conseller de la Presidència, Francesc Homs, acompanyat per les intervencions del director del Consell Català de l’Esport, Gerard Figueras; el president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), Jaume Domingo, i el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Gerard Esteva. Tot seguit els equips de coordinació de cada comissió de treball exposaran les principals conclusions de cada ponència, amb la conducció de la periodista Pilar Calvo. La cloenda del congrés es realitzarà a les 13 hores amb les intervencions del secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, que donarà pas al president de la Generalitat, Artur Mas.

La Generalitat de Catalunya va impulsar el segon Congrés de l’Esport Català per fer una reflexió conjunta entre el Govern i els agents del sector esportiu que contribueixi a potenciar Catalunya com a país referent a Europa i al món en l’àmbit de l’activitat física i l’esport. La voluntat és que aquest congrés esdevingués una eina que ajudi a redefinir i rellançar el model esportiu del país i a projectar al món Catalunya com a país esportiu.

La UFEC ha resumit les seves propostes en el llibre 'Sistema esportiu català. Temps de decidir, temps de sumar'. L'organisme proposa la creació de la Unió d'Esports de Catalunya, un gran paraigua que impulsi el sector.

stats