ESPORTS
Esports 18/06/2013

S'estrena la primera enciclopèdia de l'esport català

L'obra fa un ampli repàs del fenomen esportiu a Catalunya, així com també de les entitats i les persones que han estat clau en la història d'aquest àmbit

Ara
1 min

BarcelonaL'Enciclopèdia Catalana i el Consell Català de l'Esport han llançat a la venda l''Enciclopèdia de l’Esport Català', que es presenta aquest dimarts a l'auditori del Palau de la Generalitat. Formada per cinc volums, amb 20.000 entrades i 6.000 fotografies, aquesta enciclopèdia recull per primer cop el fenomen esportiu a Catalunya, així com també les entitats i les persones que han estat clau en aquest àmbit des dels seus orígens fins a l’actualitat.

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, presidirà un acte en què també assistirà el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau. A més, hi participaran també el president de la Fundació Enciclopèdia Catalana, Jordi Porta; el director de l’obra, Carles Santacana, i el periodista Jordi Basté.

L'obra, que ha dirigit Carles Santacana, doctor en Història Contemporània i professor de la Universitat de Barcelona, destaca la trajectòria històrica i la realitat actual de l'esport català a través de 20.000 entrades i 6.000 fotografies repartides en 2.560 pàgines.

En l'elaboració de l'obra han participat especialistes en futbol, bàsquet, natació, i altres esports, i també periodistes, historiadors, metges, arquitectes i professors de les universitats catalanes. Els 130 autors especialitzats dels textos han invertit cinc anys en l'elaboració d'aquest enciclopèdia.

Segons Ivan Tibau, "es tracta d'una iniciativa inèdita que vol esdevenir una eina documental de present i de futur per explicar la realitat de l'esport català com a fenomen molt lligat a la societat catalana des dels seus orígens fins a l'actualitat, i la seva projecció futura".

stats