Esports 06/02/2021

Protegir la competitivitat del Girona tot i els problemes econòmics

Els gironins reben el Leganés després d’haver-se debilitat al mercat d’hivern

Jordi Bofill
2 min
Nahuel Bustos, jugador del Girona

GIRONAEl mercat d’hivern del Girona ha sigut tan depriment com ho va ser el mercat d’estiu. Presoners dels problemes econòmics perquè cal trobar vuit milions d’on sigui, d’un pressupost de vint-i-tres, i utilitzant part del límit salarial de la temporada que ve, l’entitat gironina viu dividida entre dos mons: el del rendiment de Francisco i la plantilla, que mantenen les aspiracions esportives elevades; i la certesa als despatxos, en què es repeteix massa vegades el discurs de no mirar més enllà de la permanència. Comprovat el balanç d’entrades i sortides dels últims dies i escoltades les declaracions de Francisco i Cárcel, desxifrar el futur és com llançar una moneda a l’aire.

I això que la visita del Leganés a Montilivi (14 hores, Movistar LaLiga) és un reclam suficientment atractiu per estabilitzar el Girona com a candidat. A llarg termini, però, caldrà veure-ho. Perquè aquesta setmana, a banda de l’intercanvi de porters (Ortolà per Muric i abans havia marxat Suárez), el tècnic andalús ha perdut Ramalho, cedit a l’Osasuna –amb una opció de compra que s’executarà–. I si vol un recanvi, haurà de mirar al planter. Si la plantilla ja era curta d’efectius, com la plaga de lesions es va encarregar de recordar, ara ho és una mica més. “Estem condicionats pels diners i la nostra idea implicava mantenir el màxim nombre de peces possibles per poder ser competitius. Hi ha hagut molts jugadors –entre quatre i sis– amb propostes de marxar a més bons equips. Que Ramalho hagi sortit és positiu, perquè no era titular i per algun lloc hem de començar a retallar. Tenia una fitxa alta i un any més de contracte. La realitat és que hem de prendre decisions que no agraden; com abans s’entengui millor”, explica Cárcel. El conjunt gironí tan sols disposa a l’eix central de Bernardo i Bueno, la parella titular, i Juanpe, que torna a una convocatòria després d’haver jugat només en la primera jornada del campionat. Pau Resta i Arnau Martínez són les principals alternatives entre els joves.

Francisco, que en el seu moment va admetre haver passat una situació força surrealista a l’estiu, no va voler posar més llenya al foc. Hi ha el que hi ha, i amb això anirà fins al final. “Hi va haver molta incertesa, la cosa més destacada és que no hem pres mal i el gran volum de futbolistes importants continua aquí. Els millors fitxatges seran Juanpe, Bustos i Stuani. Han de tenir presència i pes. Stuani només ha jugat un 18% dels minuts, per exemple. Evidentment que m’hauria agradat tenir més opcions per escollir, però ja sabíem que estem fotuts fins al punt de no poder fer res. Però estic molt convençut de la plantilla que ens queda i esperem fer els registres que mereixem”, opina el tècnic del Girona, que encara no podrà comptar ni amb Luna ni amb Terrats. El Leganés va destituir Pep Lluís Martí en benefici de Garitano. “L’estil ha canviat i és un equip que pot ser no només entre els sis primers, sinó en zona d’ascens directe. Reconec que ja començo a mirar la classificació i necessitem guanyar”, finalitza Francisco, que acaba contracte a final de curs. “Em guio per les sensacions i aquí estic a gust i feliç. No em preocupa el contracte, em preocupa continuar creixent”.

stats