CICLISME
Esports 29/09/2012

'Purito' Rodríguez admet que "el Giro de Llombardia és el triomf més important de la meva carrera"

El català s'ha convertit en el primer ciclista espanyol que guanya el Giro de Llombardia i tanca l'any liderant el rànquing de l'UCI

Efe
1 min
Joaquím 'Purito' Rodríguez, campió del giro de Llombardia

Lecco (Itàlia)Joaquim 'Purito' Rodríguez (Katusha), primer català a guanyar el Giro de Llombardia, ha assegurat que és "el triomf més important" de la seva carrera. "Vaig guanyar la Fletxa Valona, vaig ser segon en el Giro d'Itàlia, tercer en la Vuelta a Espanya, i després em vaig preparar al màxim per als Mundials i el Giro de Llombardia. En els primers l'actuació va ser així així, però en aquest he guanyat", ha dit. "Lògicament he d'agrair a tot l'equip aquesta victòria, particularment a Igor Makarov i als preparadors, que em van posar en la millor condició durant un gran treball", ha comentat.

'Purito' Rodríguez ha apuntat que es va trobar molt bé durant tota la prova aquest dissabte i que va fer un gran treball de conjunt en els moments clau de la cursa. "I quan vaig veure que tots els rivals estaven cansats i que jo em trobava bé va ser quan em vaig adonar que tenia una gran oportunitat de guanyar. La pujada a Vila Vergano m'agradava i vaig tractar de marcar diferències", ha indicat.

"Vaig pensar que algú em podria seguir després de l'atac, però ningú em va poder respondre, cosa que fa aquesta victòria més gran", ha apuntat Rodríguez, que va afrontar la prova amb l'objectiu de guanyar "aquesta prestigiosa prova i prendre la iniciativa en la classificació mundial", fet que ha aconseguit també, per qual cosa ha assegurat que es troba "feliç".

stats