GIRONA FC
Esports 31/05/2018

Quique Cárcel: “No trigarem gaire a saber qui és l’entrenador del Girona”

El director esportiu blanc-i-vermell ha ampliat el seu vincle fins al 2022

Jordi Bofill
4 min
Quique Cárcel: “No trigarem molt a saber qui és l’entrenador del Girona”

GironaEl Girona ha presentat l’ampliació de contracte de Quique Cárcel, que serà l’home fort d’un projecte que girarà al seu voltant fins al 2022. “És un privilegi, recordo perfectament les persones que van confiar en mi. Estic fent un màster, creixent al Girona i espero viure moltes experiències més al costat de tres amics com l’Iván Hammouch, el Santi Pou i el Juan Carlos Moreno. Sense ells, no seria el mateix”. Restant-se mèrits, ha lloat la tasca invisible que es fa des dels despatxos. “Em sento un més, hi ha moltes persones que fan moltes coses pel Girona. Em fa feliç que la meva aportació hagi sigut important, però això és una feina col·lectiva. Algunes figures són més visuals tot i que això és de tots”. En els últims dies, s’està especulant molt sobre qui substituirà Pablo Machín a la banqueta de Montilivi. “Estem vivint moments de canvi i ha de venir algú que conegui la Lliga i el Girona, que senti que pot treure'n profit. Aquest és un projecte bonic, l’ha de sentir com a seu. El venc perquè crec que el puc vendre. Aquí creiem que podem fer coses des de la pilota, i el nou tècnic ha de tenir aquest perfil. Busco empatia, ja he parlat amb molts entrenadors”. Dins de l’entitat, hi ha homes capacitats per ocupar la banqueta, com Jordi Guerrero o Chicho, l’entrenador del Peralada. “En el futur, podria passar. Tenim persones preparades però no les podem tirar als lleons i les hem de cuidar”.

Quique Cárcel ha confessat que el nom del nou entrenador –s’està parlant amb Eusebio Sacristán– se sabrà aviat, possiblement la setmana que ve: “Estic aprenent molt i sento que ja tinc a qui m’agrada, però hi ha dos o tres noms més que em sedueixen. No trigarem gaire a saber qui és”. Sobre el tècnic sorià, també n’ha parlat: “Aquestes coses passen, fa temps que teníem planificat la seva continuïtat. Ho hem de viure com un èxit, ha passat perquè ens passen coses bones. L’oferta del Sevilla és difícil de rebutjar, l’entenc. Intentarem que el nou entrenador tingui les millors eines possibles”. El mercat es preveu mogut i amb moltes operacions al davant. “Potser serà l’estiu més complicat, que el conductor de l’equip sigui un altre canvia les coses. Els grans protagonistes, però, són els futbolistes. Qui vingui ha de creure en la plantilla que ja tenim”. El nou inquilí de la banqueta de Montilivi tindrà una línia continuista. “Seria un error pensar a canviar el model, que ens ha portat a l’èxit. El sistema tindrà matisos, cadascú veu el futbol de la seva manera. No volem ruptures i sí seguir amb la mateixa línia. Serà un any difícil i el pressupost continuarà sent petit, la humilitat ha de ser la primera paraula del nostre diccionari. Ara hi ha pors però és una oportunitat, hem guanyat valor en tot aquest temps”. La il·lusió continua més forta que mai. “Hem de viure cada moment, celebrar els empats com victòries, com el dia del debut contra l’Atlètic. I els triomfs, ens han de fer sentir meravellosament bé, com aquella primera contra el Màlaga”.

“Una opció per ser gran és vendre”

Amb la marxa confirmada del preparador físic Jordi Balcells, encara no queda clar quin serà l’organigrama tècnic del Girona. “Pablo lluitarà per ells, però nosaltres volem que es quedin. Jordi Guerrero i Omar Harrak són lleials i treballadors i vull gent així al meu costat”. Preguntat per diversos noms propis, Cárcel s’ha mantingut ferm al discurs de no fer volar coloms que porta realitzant des de la seva arribada, l’estiu del 2014. L’adeu de Machín ha fet que tot s’hagi encallat. “Ho ha aturat tot, ara reobrirem les situacions del mercat. Primer, s’ha de saber qui serà l’entrenador. Feia quatre anys que treballava amb el Pablo, el conec molt. Ara és diferent, s’obre un altre ventall. Primer, hem de pensar què tenim i buscar les peces que falten. Hi ha molts jugadors en contracte i han demostrat que competeixen bé, això no s’ha de perdre”.

Des d’Anglaterra, no s’imposarà res. “Tots els jugadors són iguals, no perquè vinguin del City són més importants o tenen més avantatge. Per a nosaltres, és important. No sento que Machín no donés oportunitats als cedits, el rendiment dels futbolistes va portar fins a aquella situació”. Tampoc han rebut ofertes per cap jugador de la plantilla. “Avui dia, no tenim res però crec que si un club es vol fer gran, una opció per ser-ho és vendre. Com menys peces ens toquin, millor, tampoc enganyarem. Tot s’estudiarà cas a cas, depèn del moment i el jugador. Hem de tenir respecte”. Delfí Geli també ha tingut paraules d’elogi cap a la figura del director esportiu. “Li agraïm la implicació i la confiança pel projecte, és l’ideòleg d’aquest Girona que ha crescut tant. És una bona notícia i reflecteix que volem continuar caminant, està motivat i això és vital. Tenim un futur prometedor, no volem desviar-nos del rumb”, ha dit.

stats