MOTOR
Esports 27/09/2019

El Ral·li Catalunya - Costa Daurada no se celebrarà l'any 2020

Tornarà els anys 2021 i 2022, dins d'un nou calendari amb rotacions

T.p.
1 min
Un instant del tram urbà de Barcelona del 2016.

BarcelonaLa Federació Internacional de l'Automòbil (FIA) ha decidit establir un calendari amb rotacions que deixarà Catalunya sense el Rally RACC - Catalunya Costa Daurada l'any 2020. Catalunya no es queda sense ral·li, però com que forma part d'un calendari amb rotacions, un cop cada tres anys no hi haurà prova.

Aquesta decisió de la FIA els permet incloure noves proves al Japó o Kenya. El RallyRACC Catalunya Costa Daurada, doncs, no formarà part del calendari del mundial del 2020 perquè ha escollit el primer torn de rotació. El RACC, organitzador oficial de la prova des de fa 55 anys, ha signat un acord amb el promotor del WRC que garanteix l'organització de la prova puntuable per al mundial el 2021 i el 2022.

Segons ha explica el RACC, "en el context de rotacions que s'aplicarà a partir d'ara, i que afectarà tots els països organitzadors, garantir la celebració durant dos anys és un fet positiu que permet començar a treballar a fons amb aquest horitzó". Aquesta decisió permetrà "disposar de més temps per aconseguir més suports institucionals i més patrocinadors per finançar una prova que, atesa la seva complexitat i exigència, requereix un gran esforç econòmic".

La 55a edició, sense canvis

Aquest any la 55a edició del ral·li tindrà lloc del 24 al 27 d'octubre. Segons explica el RACC, l'edició del 2018 va generar un impacte econòmic en el territori de prop de 50 milions d'euros, va comptar amb més de 192.000 espectadors, un 15% arribats de l'estranger, i va transmetre la imatge del país a 93 milions d'espectadors de televisió de tot el món.

stats