14/01/2023

L'afició de l'Espanyol no insulta Catalunya

2 min
Aficionats de l'Espanyol, en un partit a Cornellà-El Prat

L'únic partit de la jornada 16 de la Primera Divisió espanyola que la Lliga va denunciar a la Comissió Antiviolència i al Comitè de Competició per càntics insultants va ser l'Espanyol-Girona que es va jugar a l'RCDE Stadium el dissabte 7 de gener a les 21 h.

L'informador de la patronal va detectar fins a set moments en què, des d'un sector localitzat de la grada periquita, es van llançar proclames d'aquesta naturalesa, com ara "puta Girona", "puta Barça" o "uruguaià, fill de puta" –això últim en referència a Cristhian Stuani, ariet visitant–. La violència als estadis, sigui física o verbal, és una xacra que s'ha de fer fora d'una vegada del futbol. Amb sancions exemplars a tots aquells que la protagonitzin.

Fa uns dies, en la ressaca de l'Espanyol-Girona, l'ARA va informar sobre la rivalitat de nou encuny entre els dos equips i va publicar el testimoni públic d'un soci blanc-i-vermell que va assegurar que els havien cridat, a ell i als que l’acompanyaven, "catalans de merda, marxeu d'aquí" mentre veien el duel a la graderia de Cornellà-El Prat. Un improperi molt greu, tot sigui dit, però que en cap cas pot elevar-se a categoria quan parlem de l'afició de l'Espanyol i, encara menys, ha de tirar per terra la convivència festiva que altres testimonis presents a l'estadi manifesten que sí que va existir entre totes dues parròquies.

Entenc el malestar d’aquells seguidors pericos que s'hagin pogut sentir assenyalats per un comentari lamentable que va sortir de la cantonada entre la tribuna i el fons des d'on, segons la denúncia de la Lliga, algunes persones van entonar càntics insultants. Una part no es pot prendre com el tot. Així mateix, denuncio i lamento les amenaces que encara avui està rebent un company meu per frases que mai no va escriure en aquestes pàgines. Intentar matar el missatger potser és el camí més còmode, però segur que no el més edificant.

Finalment, dues consideracions més. Una, per reiterar el rebuig frontal a la violència de qualsevol naturalesa a tots els recintes esportius del país. I dues, per refermar el compromís de l'ARA amb la informació rigorosa sobre l'actualitat d'un club català centenari com l'Espanyol.

stats