RCD Espanyol
Esports RCD Espanyol 21/04/2022

Cornellà-El Prat castiga la descompressió de l’Espanyol (0-1)

L'afició blanc-i-blava xiula l'equip després d'un partit molt pobre contra el Rayo Vallecano

2 min
RDT, durant una acció del partit contra el Rayo Vallecano

BarcelonaL’Espanyol comença a notar els efectes de la descompressió de qui sent que ja ha fet la feina. Els blanc-i-blaus han caigut a Cornellà-El Prat (0-1) davant d’un Rayo Vallecano que respira de valent amb un triomf que l’allunya a set punts del descens. A la falta de tensió i d’ambició s’hi ha sumat un altre problema igual de greu, la incapacitat per enllaçar joc. L’Espanyol, novament penalitzat per sortir amb un mig del camp més físic que talentós, no ha trobat el camí per construir joc i buscar atacar amb criteri. Tant individualment com col·lectivament, els espanyolistes han estat un equip massa pla. 

Ni amb la permanència lligada l’Espanyol és capaç d’alliberar-se per gaudir una mica sobre la gespa. Amb jugadors com Morlanes, Melendo o Melamed lligats a la banqueta és difícil que es deixi anar un equip que segueix massa encotillat i mostrant-se massa previsible. El Rayo, més necessitat, ha volgut aprofitar la relaxació de l'Espanyol, que, tot sigui dit, defensivament ha aconseguit neutralitzar força bé la perillosa banda esquerra dels madrilenys. Els visitants han intentat buscar els dos punyals que té per aquell costat, Fran García i Álvaro García, i castigar l’esquena d’Aleix Vidal, que ha estat escollit per suplir el lesionat Óscar Gil. Vicente Moreno ha encertat incrustant Keidi Bare entre els dos centrals, en defensa, perquè Calero pogués sortir de la seva posició per ajudar Vidal. 

Però tots els esforços fets en defensa no els ha trobat en atac un Espanyol que, amb Bare, Yangel i Vilhena al mig del camp, segueix sense ser capaç de trobar una circulació fluida al mig del camp. Sense criteri a la zona de creació, l’Espanyol no ha aconseguit fer mal al Rayo, que s’ha avançat poc abans del descans en una jugada accidentada, plena de rebots i mals refusos que Guardiola, en posició molt dubtosa però validada pel VAR, ha acabat transformant en gol. RDT, amb un xut creuat que ha fregat el pal a l’afegit del primer temps, ha tingut l’empat per un Espanyol a qui ha fet mandra sortir a jugar després del descans. 

Càntics contra Rufete

Els xiulets de Cornellà-El Prat, que ha finalitzat el partit reclamant la sortida de Rufete, són un preocupant indicatiu del moment que viuen tant l’equip com el club. L’Espanyol seguirà un curs més a Primera, però ara per ara no sembla tenir un rumb clar ni dins ni fora la gespa. L’estadi espanyolista ha registrat la tercera pitjor assistència en Lliga d’aquest curs, 11.873 espectadors, només per davant dels 11.870 que hi van acudir un dilluns de gener contra l’Elx i dels 11.095 que hi van assistir a l’agost contra el Vila-real (amb l’aforament, això sí, limitat a un 30%). 

El Rayo, tot i guanyar, ha tingut sota control una segona meitat en què s’ha confirmat com la bèstia negra de l’Espanyol de Vicente Moreno. Li han guanyat els quatre partits oficials disputats les últimes dues temporades; aquest últim, segurament el més valuós, ja que acosta molt els de Vallecas a la permanència. Respiren, els madrilenys, que feia quatre mesos que no guanyaven a la Lliga, i que han trobat a l'RCDE Stadium l'aspirina que necessitaven. Queden cinc jornades, però l’Espanyol ja té el cap posat en les vacances. 

stats