RCD Espanyol
Esports RCD Espanyol 10/09/2022

La fe de l’Espanyol no esmena les errades de Cabrera (2-3)

Els blanc-i-blaus no aconsegueixen culminar la remuntada en una desafortunada tarda de l'uruguaià

3 min
Cabrera ha sortit a la foto dels tres gols del Sevilla a Cornellà-El Prat
  • FITXA TÈCNICA DEL PARTIT
  • Espanyol: Álvaro Fernández; Óscar Gil (Rubén Sánchez, 76’, Omar, 88’)), Sergi Gómez, Cabrera, Brian Oliván; Vinicius Souza, Darder, Expósito (Dani Gómez, 59’); Braithwaite, Puado (Melamed, 88’) i Joselu. Entrenador: Diego Martínez
  • Sevilla: Bono; Carmona (Jesús Navas, 72’), Gudelj, Kike Salas (Rekik, 67’), Acuña (Alex Telles, 46’); Jordán (Rakitic, 72’), Fernando, Isco, Óliver Torres (Nianzou, 67’); Lamela i En-Nesyri. Entrenador: Julen Lopetegui
  • Gols: 0-1 Lamela (1’), 0-2 Carmona (26’), 0-3 Carmona (45’), 1-3 Joselu, de penal (45’), 2-3 Braithwaite (62’)
  • Àrbitre: Guillermo Cuadra Fernández (Comitè Balear)
  • Targetes grogues: Óscar Gil (13’), Lamela (28’), Joselu (43’), Acuña (45’), Vinicius (57’), Fernando (93’), En-Nesyri (96’). 
  • Targetes vermelles: Lamela (84’)
  • Estadi: RCDE Stadium, 20.135 espectadors



L’Espanyol ha après amb Diego Martínez que la rendició no és una opció. Els blanc-i-blaus han estat a punt d’aixecar un partit que perdien 0-3 just abans del descans contra un Sevilla que ha hagut de patir de valent per ressuscitar a Cornellà-El Prat (2-3). Respira Julen Lopetegui a costa d’un Espanyol que s’ha quedat a les portes d’esgarrapar un punt segurament en el pitjor partit com a espanyolista de Leandro Cabrera. L’uruguaià ha sortit a la fotografia de dos dels tres gols visitants en una tarda per oblidar en què no ha parat de cometre errades. 

Després de convertir-se en un búnquer inexpugnable a San Mamés, l’Espanyol ha mostrat la seva versió més tendra en un primer temps en què ha ressuscitat un Sevilla que arribava amb molts dubtes. Els andalusos han trobat en el central uruguaià de l’Espanyol un aliat molt valuós per sumar la primera victòria de la temporada després de cinc entrebancs. Primer ha sigut un mal refús al mig del camp el que ha permès que el Sevilla s’avancés quan només havien passat 44 segons. Cabrera tampoc ha sortit benparat de la fotografia del segon gol visitant, un córner molt mal defensat en què Álvaro Fernández ha blocat el primer intent d’En-Nesyri, però que cap defensa ha refusat. Carmona no ho ha desaprofitat. El jove defensa del Sevilla també ha estat atent a la grollera errada comesa per Cabrera dins l’àrea. El central no ha aconseguit refusar una pilota que tenia controlada i ha deixat venut Álvaro Fernández davant de Carmona. Sens dubte, la pitjor tarda com a espanyolista del primer capità blanc-i-blau, una figura molt discutida en aquest inici de curs que, a més, acaba de firmar la renovació fins al 2026. 

La falta de contundència de l’uruguaià no és un maldecap nou en un Espanyol que va intentar, sense èxit, incorporar un central jeràrquic abans del tancament del mercat. Un problema que ha quedat sense resoldre aquest estiu i que la direcció esportiva faria bé de solucionar en els pròxims tres mesos, abans del mercat d’hivern. Els diners, principal obstacle per portar César Montes fa un parell de setmanes, ja no seran un impediment al gener per a un Espanyol que aviat podrà comptar amb la quantitat que el Rayo pagarà per RDT (uns 12 milions d’euros), a més de la generosa fitxa que alliberarà el davanter. El madrileny, que ha estat objecte de desig del Sevilla al llarg de l’estiu, ha passat la tarda a Vallecas animant el que serà el seu nou equip. 

Reacció a mitges

Diego Martínez ha repetit gairebé el mateix onze que va plantejar davant l’Athletic, amb l’única novetat de Sergi Gómez en el lloc de Calero. Però el Sevilla ha guanyat la partida als blanc-i-blaus al mig del camp. Isco, Óliver Torres, Jordán i Lamela han fet de trilers amagant la pilota davant un Espanyol obligat a nedar contra corrent. Els andalusos han intentat perdre temps i defensar amb la pilota davant un Espanyol que s’ha vist superat al mig del camp. 

Quan tot semblava perdut, amb un contundent 0-3 al marcador, l’Espanyol ha decidit que no era el moment de perdre la fe. Just abans del descans, Puado ha provocat un penal per mans d’Acuña que Joselu no ha desaprofitat. L’Espanyol se n'ha anat als vestidors tocat, però no mort. Diego Martínez ha afegit un quart davanter, a la desesperada, i l’Espanyol ha trobat el segon. Braithwaite, disposat a convertir-se en el nou ídol de l’afició blanc-i-blava, ha esperonat Cornellà-El Prat firmant el 2-3. El partit, de cop i volta, havia canviat de signe. 

L’Espanyol ha posat la directa per buscar el tercer, obligant un nerviós Sevilla a fer passos enrere. Els andalusos han intentat refredar el partit amb possessions llargues per castigar les cames cansades dels blanc-i-blaus. L’expulsió de Lamela per una entrada sobre Brian Oliván a pocs minuts del final ha permès l’Espanyol acabar el partit encerclant el conjunt de Lopetegui. L’última del partit l’ha tingut Cabrera, una rematada de cap a la sortida d’un córner al minut 100 que no ha trobat porteria per ben poc. L’uruguaià no ha pogut redimir-se dels pecats contra un Sevilla que no ha respirat fins al xiulet final.

stats