Futbol - Segona Divisió

L'Espanyol s'encomana a Jofre per trencar la ratxa d'empats (2-1)

Els blanc-i-blaus remunten un gol matiner de l'Albacete i recuperen la segona posició tot i acabar amb un home menys

Jofre celebrant el seu gol davant l'Albacete.

BarcelonaContra l'Albacete (2-1), l'Espanyol va anar de menys a més per acabar guanyant per la mínima. Jofre es va convertir en protagonista amb un gol i una assistència que van compensar un mig del camp fràgil i l'expulsió d'Aguado al minut 65. Els blanc-i-blaus sumen tres punts vitals i tornen a ocupar la segona posició a la taula classificatòria.

El partit va començar amb molta emoció i un ritme alt. L'Albacete, penúltim classificat, va sorprendre els blanc-i-blaus quan encara no havien passat deu minuts. Aprofitant un rebuig poc contundent, Antonio Pacheco va picar la pilota a l'àrea. Quiles, llançant-se a terra, la va acaronar amb la punta de la bota per fer un 0-1 molt difícil d'aturar. L'Espanyol va reaccionar immediatament després. A la sortida d'un córner, Jofre va provar un xut llunyà amb una confiança i decisió que el conjunt perico sovint troba a faltar. Feia set jornades que no perdia, però en quatre només havia sumat un punt i necessitava retrobar-se amb el gol. El gironí se'n va fer càrrec i va igualar el marcador amb un míssil.

Els locals necessitaven més recursos com el de Jofre: ràpids i incisius. El futbolista va estar prop de poder rematar per segon cop en un un contra un, però l'àrbitre va xiular una falta sobre Braithwaite, una decisió molt protestada pels jugadors i aficionats de l'Espanyol. El partit va estar marcat per les carreres d'una banda a l'altra del terreny de joc, amb els dos equips protagonitzant contres que no permetien apartar la vista dels vint-i-dos futbolistes. L'Albacete astorava amb massa facilitat els locals, que havien de reduir urgentment les pèrdues al mig del camp.

Va ser Jofre Carrreras, de nou, el responsable de fer despertar el seu equip a la represa. Va trencar la defensa manxega a la carrera, i la seva passada en profunditat la va aprofitar Nico Melamed per definir a la perfecció i fer el 2-1. El jove va compensar així una actuació força fluixa. Els blanc-i-blaus van haver de jugar els últims 25 minuts amb deu jugadors després de l'expulsió d'Aguado per una entrada a Manu Fuster. Tanmateix, van saber tancar-se, patir i resistir bé. Preocupa la sensació que qualsevol equip pot fer trontollar aquest Espanyol, però el resultat final convida a l'esperança. Una esperança molt important, tenint en compte que el pròxim rival és el Leganés, el líder actual (divendres 12 d'abril, 20.30 h).

• RCD Espanyol: Joan García; El Hilali, Cabrera, Víctor Ruiz, Brian Oliván; Nico Melamed (Keidi Bare, 66'), Gragera, Aguado, Jofre (Sergi Gómez, 82'); Braithwaite (Gaston Valles, 87'), Puado (Pere Milla, 87'). Entrenador: Manolo González.
  • Albacete: Vaclik; Álvaro Rodríguez (Isaac, 71'), Djetei (Marchan, 80'), Glauder, Julio Alonso; Pacheco (Escriche, 71'), Olaetxea (Shashua, 87'), Agus Medina; Fidel, Quiles (Higinio, 80'), Manu Fuster. Entrenador: Alberto González.
  • Gols: Quiles (9'), Jofre (14'), Nico Melamed (53').
  • Àrbitre: Óliver de la Fuente Ramos (Comitè Castellanolleonès).
  • Targetes grogues: Nico Melamed (33'), Glauder (40'), Julio Alonso (50'), Puado (71'), Quiles (78').
  • Targetes vermelles: Aguado (64').
  • Estadi: Stage Front Stadium, 23.233 espectadors.