RCD Espanyol
Esports RCD Espanyol 01/10/2023

La gran decisió de Nico Melamed, la principal esperança de l'Espanyol

El cluib blanc-i-blau qualifica de prioritària la renovació del mitjapunta, que considera insuficient l’última oferta de renovació i té pretendents de Primera

3 min
Melamed espera una oferta a l'alça de l'Espanyol per renovar el contracte, que acaba el 30 de juny de 2024

BarcelonaL’Espanyol, que aquest dilluns rep el Ràcing de Ferrol (21 h / LaLiga TV Hypermotion), té tres mesos per evitar perdre gratis l’actiu esportiu més valuós de la seva plantilla actual. A partir de l’1 de gener del 2024, Nico Melamed podrà negociar amb qualsevol altre club la seva incorporació com a agent lliure. Això, sempre que el club blanc-i-blau no sigui capaç de tancar abans la renovació del seu contracte, que expira l’estiu vinent. El talentós mitjapunta, de només 22 anys, es debat entre els galons que li ofereix el club que estima i els cants de sirena de poderosos clubs de Primera, amb més potencial econòmic i esportiu. 

Les negociacions amb l’Espanyol, ara mateix, estan en un punt mort després que el jugador rebutgés fa un mes l'última oferta blanc-i-blava, presentada per Fran Garagarza. Una proposta força similar a la que li havia fet arribar un any abans l’anterior director esportiu, Domingo Catoira. Des de l’entorn del mitjapunta consideren “insuficient” una oferta que valora Melamed amb uns paràmetres per sota dels que consideren que té el futbolista. 

“Ara mateix, Melamed no té altra idea al cap que pujar l’Espanyol a Primera”, asseguren a l’ARA persones properes al futbolista, que deixen clar que el seu futur no descentra un futbolista compromès amb l’equip de Luis García. “La realitat és que té contracte fins al juny i que es deixarà la pell pel club. Ell va com boig per guanyar i fer pujar l’Espanyol a Primera. Si el club vol que segueixi, haurà d’estar per una altra cosa”, admeten des del seu entorn. 

Melamed està transformant la confiança que li ha donat Luis García en rendiment. Ja al tram final del curs passat va posar-se l’equip a l'esquena, i enguany, sense Darder, està assumint més responsabilitats. Acumula dos gols i dues assistències i s’ha convertit en el jugador més desequilibrant de l’equip en atac. 

Des de l’Espanyol s’assegura que la renovació de Melamed és “la màxima prioritat esportiva” del club en aquests moments. L’entitat periquita té previst fer arribar al jugador una nova oferta en les pròximes setmanes. Si encara no ho ha fet és, en bona part, perquè no pot saber amb certesa si l’equip tornarà a Primera el curs vinent. Un aspecte clau, ja que la categoria condiciona notablement les possibilitats del club.

Als despatxos de l’Stage Front Stadium treballen en un pla a mitjà termini per reflotar una entitat durament colpejada pels dos últims descensos. L’ascens és imprescindible per tenir solidesa econòmica. El fet de tenir el límit salarial excedit obligaria a diferir qualsevol increment salarial en un llarg contracte per tal de poder-lo assumir. “El fet d’estar a Segona limita les eines econòmiques, però valorem molt el Nico i farem el màxim per renovar-lo”, reconeixen fonts de l’Espanyol. El club demana temps per abordar la renovació, ja que necessita més claredat per saber en quina categoria jugarà l’any vinent i així poder concretar fins on pot arribar.

L'Espanyol apel·la al cor del 21

La proposta de l’entitat espanyolista, que demana empatia als joves del planter amb la situació que viu el club, no es limita als diners. “Amb 22 anys i poc temps al primer equip, ja és un dels capitans, porta el dorsal 21 i és una peça clau en l’estil de joc de Luis García”, precisen fonts del club. L'Espanyol espera convèncer el futbolista amb intangibles que contrarestin el potencial econòmic i esportiu d’alguns clubs de renom. Un dels que s'han interessat per ell és el Sevilla, que l’estiu passat va presentar una oferta formal que l’Espanyol va rebutjar. Víctor Orta és un dels nombrosos directors esportius atents a la seva situació. L’Espanyol apel·la al sentiment per evitar que es converteixi en l’enèsima perla del planter que marxa lliure a un altre club de Primera, com va passar amb Pau López, Melendo i Pedrosa. Una joia amb el cor blanc-i-blau que el club no es pot permetre deixar escapar gratis. Ara falta veure si podrà pagar la seva continuïtat.

stats