RCD Espanyol
Esports RCD Espanyol 30/07/2023

Així ha perdut l'Espanyol poder de seducció de cara als futbolistes

A la sortida de Joselu i la rebel·lia de Braithwaite, s’hi afegeixen Darder i Melamed, que no veuen clar el seu futur al club

3 min
Darder no té clar el seu futur, però només marxarà de l'Espanyol si rep una oferta que agradi a totes les parts

BarcelonaL’Espanyol busca “remers” per tornar a Primera. El club ha perdut atractiu a l’hora de seduir futbolistes, perquè amb el descens a Segona s’ha devaluat esportivament i econòmicament. En un estiu en què haurà de recórrer a jugadors low cost o cedits d’un nivell inferior, el principal problema no radica a fora, sinó dins el club: molts jugadors de nivell no veuen clar el projecte. 

Joselu, Pedrosa i Vilhena ja han fet les maletes. El jove del filial Luca Koleosho ha preferit marxar a la Premier més que no pas guanyar-se oportunitats a Segona. Braithwaite s’ha declarat en rebel·lia per forçar una sortida. I, mentrestant, el futur d’altres pilars com Darder i Melamed és a l’aire a un mes per tancar el mercat. Escolten ofertes perquè no veuen clar el seu futur al club. Això sí, tots dos respecten el club i continuaran entrenant-se i jugant amb normalitat fins que no s’arribi a una resolució positiva per a totes les parts. 

La clàusula de Darder, que té contracte fins al 2026, puja de 10 a 15 milions d’euros l'1 d’agost. Però fonts de l’entorn del jugador precisen a l’ARA que no descarten que acabi marxant per un import inferior. “L’Espanyol és un club molt peculiar, on les decisions les pren el propietari des de la Xina i és una mica imprevisible”. Persones pròximes al capità blanc-i-blau, això sí, reconeixen que “no vol marxar d’aquí a la desesperada”. Darder, que amb 29 anys és conscient que està en un moment clau de la seva carrera en què pot firmar un gran contracte amb algun club de nivell, està obert a escoltar propostes. “Hi ha converses obertes, però cal que tant el jugador com el club les vegin amb bons ulls”, puntualitzen des del seu entorn. Darder, de fet, ja va desestimar l’interès del Barça per no trair el club de la seva vida. L'any passat va rebutjar propostes de l’Atlètic, el Sevilla, el Vila-real i el València, que el volien com a agent lliure abans de renovar, perquè va comprar el projecte que l'Espanyol li va plantejar i que no es va acabar complint. Ara, aquests clubs i uns altres ho tenen més complicat per incorporar-lo, per les limitacions que imposa l’estricte fair play de la Lliga. La majoria necessitarien vendre per fitxar-lo. Tampoc descarta marxar a l'estranger, Darder, que podria trencar el seu silenci en les pròximes setmanes per explicar públicament la seva situació. 

En el cas de Melamed, el debat no gira al voltant de la clàusula -d’entre 15 i 20 milions a Segona-, perquè acaba contracte el 2024 i encara no ha rebut cap oferta formal del club per renovar. Una posició que ha sorprès l’entorn del mitjapunta, de només 22 anys. “Ens han trucat per mostrar intencions, però no s’ha plasmat en res a dia d’avui, no hi ha cap plantejament. Entenem que, si no mouen fitxa, significa que no els deu interessar”, comenten des del seu entorn. El mateix club, de fet, admet a l’ARA que les renovacions de Melamed i Lozano -que també acaba contracte l’any vinent- “encara no s’estan abordant” perquè “hi ha moltes coses obertes”. 

Si bé encara no té cap preacord amb cap altre club, Melamed sí que ha rebut l’interès de diverses entitats, que el veuen com una oportunitat de mercat de cara al 2024. L’Espanyol torna a fer tard i s’arrisca a perdre un nou talent del planter a cost zero, com ja va passar amb Pau López, Melendo i Pedrosa -tots ells amb Chen Yansheng al club-. Tot apunta que Melamed, peça clau per a Luis García, continuarà al club el curs 2023-24. Això sí, la continuïtat més enllà del 2024 sembla, ara mateix, força remota. 

Els joves del Castilla prioritzen ofertes de Primera

La possibilitat que l'Espanyol pugui pescar aquest estiu algun jove del filial del Reial Madrid, prevista en l’acord per a la cessió de Joselu, podria quedar en no res perquè els millors jugadors del Castilla prioritzen ofertes de Primera: Carlos Dotor ha fitxat pel Celta, l’Alabès s’ha endut Antonio Blanco i Rafa Marín i Sergio Arribas negocien amb el Mallorca. L’Espanyol necessita recuperar l’atractiu. 

stats