Esports 30/05/2018

Roger Guasch: "Del que ingressem en fitxatges, la meitat anirà per a reforços"

El director general corporatiu explica la nova estratègia del club a 'Pericosonline'

Roger Requena
2 min
Roger Guasch, durant un acte amb l'Espanyol

BarcelonaEl director general corporatiu de l'Espanyol ha desgranat a 'Pericosonline' quina serà la nova estratègia econòmica pel que fa al mercat de fitxatges del club: "Del que s'ingressi, el 50% anirà destinat a fitxatges. Un 40%, a retornar deute i sanejar el club. I un 10%, a la transformació i professionalització del club". Guasch ha deixat clar que els percentatges formen part del pla previst, però no són estrictament fixos, i poden variar en el futur en funció dels ingressos rebuts i de si són capaços d'augmentar la capacitat de la tresoreria. Sobre una de les vendes més grans previstes aquest estiu, la de Gerard Moreno, ha deixat clar que només es produirà si es paga el valor de la seva clàusula.

"Si podem tornar més deute i haver de pagar menys interessos, millor. Potser podrem acabar invertint un 60% en reforços, ho veurem", ha comentat el director general corporatiu espanyolista, que fa dos mesos que treballa per establir un nou pla estratègic que substitueixi al pla director 2020 dissenyat per Ramon Robert. El nou pla estratègic es mourà entre el 2018 i el 2025, i pretén "consolidar coses i créixer". Encara no té data de presentació, però Guasch confia fer-ho abans de l'agost.

L'executiu també ha parlat de la rebaixa de la massa salarial: "Hi ha una reducció salarial significativa en l'equip tècnic. Entre les altes i les baixes de jugadors, anirem remodelant això amb una política retributiva que es pugui anar ajustant en les pròximes temporades". La idea del club és que es pugui tornar a augmentar la massa salarial en el futur, però només quan l'entitat estigui capacitada per fer-ho. Guasch, això sí, ha deixat clar que tot i les restriccions, la intenció de Rastar és "seguir apostant per això, sinó no es faria el que s'està fent".

Guasch, a més, s'ha referit a la possibilitat d'augmentar el preu dels abonaments. "Hi haurà una adequació de preus, una sectorització que no es va fer amb el trasllat a Cornellà-El Prat. No és normal pagar el mateix per la zona inferior i superior d'un gol. S'ha de posar en ordre". El director general corporatiu també ha anticipat que intentaran incloure descomptes perquè l'impacte del preu "sigui amortitzat en el temps".

stats