Esports 25/12/2011

Rècord de victòries i 400 participants en la Copa Nadal al port de Barcelona

El nedador Dani Serra aconsegueix per vuitena vegada el trofeu i és l'esportista que n'acumula més d'aquesta competició. L'aigua estava a 15 graus i s'hi han atrevit 396 valents

1 min
Nedadors llançant-se a l'aigua al port de Barcelona, per a la Copa Nadal / EFE

El nedador del CN Catalunya Dani Serra ha guanyat la 102a edició de la Copa Nadal, la tradicional travessia de Nadal del Port de Barcelona, i s'ha convertit en el participant que més vegades ha aconseguit el triomf en la prova, amb vuit victòries.

Serra, que fins a aquesta edició compartia amb David Royo el major nombre d'èxits, ha completat els 200 metres del recorregut amb un temps de 2 minuts i 16 segons, lluny del rècord que el 1994 va fixar Carlos Ventosa amb 1.51.05.

En la categoria femenina la millor ha estat Anna Godoy, amb 2.40.00. A més d'aquestes dues proves se n'han fet dues més, una amb menors i una altra amb discapacitats, promoguda per la Fundació Johann Cruyff.

Un total de 396 participants han participat en aquesta tradicional prova, amb molt color, públic disfressat i molta animació. A més, el temps ha contribuït a estimular el públic, que ha omplert la per als espectadors.

La temperatura de l'aigua ha estat inicialment de 15 graus per a les primeres sèries. Després ha anat pujant fins als 17 graus.

La Copa Nadal té fama internacional com a costum nadalenc, i fa uns dies s'hi referia el 'New York Times' en un article que recomanava Barcelona per passar-hi les festes.

stats