GIRONA FC
Esports 21/09/2019

Recuperar les bones sensacions per deixar enrere la frustració

El Girona rep el Las Palmas després d’haver encaixat dues derrotes consecutives

Jordi Bofill
3 min
Àlex Gallar i Cristhian Stuani, davanters del Girona

Girona“Soc molt positiu. Juguem amb la nostra gent i no dubto que estaran al nostre costat malgrat les últimes derrotes. Podem estar parlant una hora de les sensacions que hem transmès fins ara, però aquí es tracta de guanyar. I només canviarem la imatge i la dinàmica si guanyem, això és així", explica Juan Carlos Unzué, l’entrenador d’un Girona que rep el Las Palmas (16 h, Gol) immers en un moment força delicat, perquè després d’haver-se situat, fa quinze dies, en zona de 'play-off' d’ascens a Primera gràcies a les dues victòries consecutives contra el Màlaga i el Rayo Vallecano a Montilivi, el 0 de 6 contra el Cadis i l’Almeria ha encès totes les alarmes i ha allunyat els gironins de la part alta de la classificació. Els principals dubtes, més enllà dels resultats, se centren en les pobres sensacions que ha deixat l’equip en les dues derrotes. “Tinc clar que depenc dels resultats. Sé que hem de millorar-los, però tinc el suport del club. Estic segur que confiaran el màxim possible i tot millorarà, però els resultats diran si ho aconseguim o no. No em fa perdre el son, el que em preocupa és trobar la manera de millorar l’equip”, ha afegit.

El navarrès no podrà comptar amb Juanpe, sancionat, ni amb els lesionats Ignasi Miquel i Jairo Izquierdo; i ha descartat Suárez, Calavera i Coris. Tampoc hi serà Borja García, amb molèsties al soli, però recupera el seu millor home, Cristhian Stuani. L’uruguaià, amb quatre gols, lidera el vessant ofensiu d’un conjunt que presentarà diversos canvis en l’onze inicial. Amb la incògnita d’esbrinar si mantindrà el 3-5-2 o tornarà al 4-2-3-1, Alcalá i Aday tenen tots els números per sortir d’inici. També s’espera la titularitat de Samu Saiz, que podria coincidir amb Àlex Gallar i Marc Gual.

Arribades de qualitat

Els set punts que acumula el Girona a la Lliga els ha aconseguit a Montilivi, on suma dues victòries i un empat en tres partits. Ser fort a casa, segons Unzué, serà un dels elements que marquin la temporada. Però no podrà ser-ho de qualsevol manera, i amb el pressupost més alt de tota la categoria millorar és una obligació. “Ens falta ser més determinants a les àrees i, repassant les estadístiques, ho he confirmat. Estem entre els cinc equips que més han xutat i el nostre porter és qui menys ha actuat durant els partits. No hem sigut prou efectius i tenim feina a fer, però també hi ha coses positives. Seria molt pitjor si fóssim els últims en les estadístiques”. Tenir un percentatge més elevat d’ocasions no assegura més encert. “Sempre dic que el més important és generar, perquè això ens portarà a l’efectivitat. Però les ocasions que tinguem han de ser més clares de les que hem tingut, hem de disposar d’arribades de qualitat”, ha confessat.

El Las Palmas serà un rival complicat. Amb la principal novetat de Jonathan Viera, que tindrà els seus primers minuts, la confiança de l'equip de Pepe Mel ha augmentat perquè dijous va aconseguir la primera victòria del curs. “Desitjo que no hi hagi nervis, sabent que no passem per una situació ideal. Tenim arguments suficients per no posar excuses”. El balanç de 7 punts de 18 és força pobre. “Estic tranquil, però m’agradaria tenir sis punts més, no ens enganyarem. La sort és que som a temps de tot, la distància no és irreversible i queda tot per fer. Aquest inici de Lliga ens està demostrant que la Segona és més igualada que mai, i això fa que en un marge de pocs punts hi hagi molts equips implicats”, finalitza Unzué, que podria ser qüestionat si el Girona no torna al camí de la victòria.

stats