"Fum", la resposta de la família Messi a les informacions que l'allunyen del Barça

Els tempos de la renovació els marca l’argentí, que començarà a negociar amb Suárez i Neymar renovats, i sabent el que cobra el brasiler

"Fum", la resposta de la família Messi a les informacions que l'allunyen del Barça / ALEJANDRO GARCÍA / EFE

“Calma, calma”, respon Leo Messi quan els representants del Barça li han preguntat últimament per la seva renovació. Els tempos els marca el futbolista. Ni el mateix jugador -“Cada dia més madur, cada vegada mana més ell”- ni el seu entorn han donat explicacions al club sobre el calendari de renovació que té pensat l’argentí.

Al Camp Nou entenen que Messi, malgrat que no ho ha verbalitzat, vol tenir totes les cartes sobre la taula abans de rubricar el que podria ser el seu últim gran contracte. Neymar, renovat. Javier Mascherano, renovat. Luis Suárez, renovat. D’aquesta manera, passant per oficines després del brasiler, Messi coneix el nou escenari salarial que ara mateix hi ha al Barça i té la majoria de detalls sobre els canvis que hi ha hagut a l’escala de sous de la plantilla. També coneix -tal com va explicar l’ARA- el signing bonus de 64 milions que es reparteixen Neymar, Mascherano i Busquets -la major part d’aquesta xifra va anar a parar al brasiler-. A més, amb la continuïtat dels seus dos amics, Mascherano i Suárez, el de Rosario s’assegura els seus homes de confiança ben a prop durant els pròxims anys.

En tot cas, malgrat que les converses s’han posposat més enllà del que estava previst inicialment, al Barça asseguren amb rotunditat la continuïtat de Messi. Aquest dilluns, el diari 'Marca' ha assegurat que l'argentí va dir no al Barça al juliol, que no volia renovar. Fonts properes al futbolista ho han negat: "Fum". A més, asseguren que quan el Barça els truqui un cop tornin de l'Argentina es posaran a negociar i que l'escenari més probable és que les reunions es produeixin abans d'acabar l'any, tal com va dir Josep Maria Bartomeu a la premsa anglesa, i que acabin a bon port. 

D'aquesta manera, s’esperen els primers contactes un cop Messi i el seu pare tornin de Sud-Amèrica on el futbolista està concentrat amb la seva selecció. A partir d’aquí s’haurà de posar fil a l’agulla a un tema que c ondiciona tota la política esportiva i econòmica del club dels pròxims anys. De moment, tot i les informacions de 'Marca', ningú vol sentir a parlar de l’adéu de Messi el 2018, quan podria marxar amb la carta de llibertat sota el braç.

La negociació arribarà després de tancar les millores de Luis Suárez i Marc-André ter Stegen. La del davanter uruguaià està totalment segellada, falten serrells i es podria fer pública a finals de novembre, mentre que amb l’alemany no es preveu cap tipus de problema per rubricar l’acord aviat. Falta per veure si el cas d’Ivan Rakitic també se soluciona en els pròxims dos mesos o es deixa per a principis del 2017. Després de Messi serà el torn per a Andrés Iniesta, una negociació per a la qual ara mateix no hi ha cap tipus de pressa.

Un contracte a l'alça

Quan al Camp Nou es planteja aquesta qüestió, es dóna també resposta a una altra pregunta: ¿un jugador de 31 anys -els que tindrà Messi l’any 2018- ha de renovar a l’alça o a la baixa? Al club no dubten que s’hauran de rascar la butxaca, i incrementar els 39,4 milions bruts de salari fix que cobra Messi actualment, als quals s’han de sumar els gairebé 13 milions més en variables. Al Barça admeten que estan condemnats a entendre’s. El club, que ja està preparant les bases de l’oferta, ha fixat uns màxims, comptant la massa salarial prevista per a la temporada que ve, quan entraria en vigor el nou contracte, i els ingressos que preveu tenir. “Si ens hem de vendre dos jugadors per renovar-lo...”, diuen al Camp Nou amb certa cara de resignació. El projecte gira entorn de Messi, i el Barça haurà de fer mans i mànigues per satisfer les pretensions de l’argentí. El Madrid ho acaba de fer amb Cristiano, que va estampar la signatura a un contracte que el lliga a l’entitat blanca fins al 2021, quan tindrà 36 anys. L’última renovació de Messi es va firmar el maig del 2014, gairebé un any després que Sandro Rosell i el pare del jugador fixessin les bases de l’acord a Corçà, a l’Empordà. Rubricar l’entesa va costar més del compte, i Messi va acceptar un contracte progressiu, gairebé duplicant la part fixa entre el primer i l’últim any, per ajudar l’economia del club. Ara, per fer front a l’augment de la massa salarial derivat de les millores dels cracs, el Barça necessita incrementar els ingressos. Per això urgeix un nou patrocinador i aconseguir vendre la samarreta d’entrenament. El club va anunciar 10 nous espònsors per a aquest curs. Marques per poder satisfer Messi.