Esports 04/06/2021

Cal repetir-ho mil cops: el Girona no és finalista

Tot i el 3-0 favorable de l’anada, els gironins volen continuar fent mèrits a Almeria

Jordi Bofill
3 min
El bon ambient de la sessió d'entrenament del Girona

GIRONASí, calma. Sí, prudència. Sí, màxim respecte. Sí, humilitat. I sí, peus a terra. És l’únic discurs possible. El 3-0 amb què el Girona va meravellar en l’anada de les semifinals del play-off contra l’Almeria posa en safata l’accés a la final. Però no està fet. O sigui, que prohibit cantar victòria abans d’hora. El vestidor hi confia. L’entrenador no es relaxa. Les sensacions no poden ser millors. Però cal confirmar-ho a la tornada (21 hores, #Vamos). Creuem els dits perquè no s’espatlli res.

“Els condicionants seran diferents però la mentalitat serà la mateixa. Entenem que ells canviaran el plantejament i ens hi adaptarem”, confessa Francisco, que es manté rotund en les seves paraules. L’andalús no és un tècnic que faci cas dels extrems i de fet manté un to regular tant quan l’equip va bé com quan els resultats no han sigut els esperats. Però la dinàmica actual diu que el Girona només ha perdut dos dels últims dinou partits jugats. Es pot mirar de moltes maneres, però la competitivitat del grup és una autèntica barbaritat. “Només és un partit. Hi haurem de posar el 200%, esclar, però no farem res diferent del que hem fet altres vegades. Estic molt orgullós dels resultats fins ara, però no són garantia de res”.

Les probabilitats que té el conjunt gironí de caure eliminat exigeixen viure una tragèdia. Com a mínim l’Almeria, amb el públic a favor seu, ha de guanyar 3-0 per forçar la pròrroga. Si s'acabés així, passaria l’equip local per haver acabat el curs més ben classificat. Tot i que si el Girona marca un gol, l’Almeria n’hauria de fer cinc. L’exhibició de dimecres a Montilivi no estava prevista ni en el millor dels escenaris. “Potser ens donen com a favorits, però nosaltres no ens hi sentim. És com una final i hem de tornar a ser millors que ells, aquest és l’objectiu”, explica Francisco, que insisteix en no abaixar la guàrdia: “Som atrevits i sempre sortim a marcar un gol, això serà similar malgrat que haurem de ser intel·ligents. Tampoc serveix de res sortir endollats i caure a la segona part, caldrà ser constants tota l’estona”.

Bárcenas té el permís de Panamà per jugar

Després de moltes hores de converses, Panamà ha deslliurat Yoel Bárcenas del seu imminent viatge i el davanter, decisiu en l’anada, podrà donar un cop de mà als seus companys. Tornarà a no ser-hi Cristhian Stuani, del qual Francisco diu que “hi és present, encara que no jugui": "Ara no ajuda des de dins del camp, però sí des de fora”. El Girona, que curiosament celebra el quart aniversari del seu únic ascens a Primera, també té les baixes de Pablo Moreno i Valery. “El play-off d’aquest any no té res a veure amb el de l’any passat. Potser abans teníem una obligació més gran i tot es mirava amb lupa. La injecció moral i l’energia que es transmet actualment és gairebé oposada”, afegeix, deixant la porta oberta a alguna rotació.

D’eliminar el factor de l’eufòria ja se n’encarrega l’entrenador: “Hem de ser equilibrats a escala mental. Podem estar contents, només faltaria, però no hem aconseguit res ni estem classificats per a la final. Ens ho hem de continuar guanyant”, precisa, sense oblidar donar les gràcies a la resposta del públic en el 3-0. “Va ser fantàstic, ens va impactar, ens va fer sentir bé”. Tanta és la personalitat, que no dubta en confessar: “Si veig algun futbolista distret o l’espavilo o va fora. Ho tinc clar”. “És evident que prefereixo el que tinc que no pas el fet d’haver guanyat per la mínima, però no podem oblidar el camí que hem fet fins a arribar aquí”. Que hi hagi sort.

stats