RCD Espanyol
Esports 22/10/2021

El repte de convertir els triomfs en rutina

L’Espanyol visita el camp de l'Elx amb l'objectiu de sumar el tercer triomf seguit a la Lliga

2 min
Melamed, Darder i Pedrosa celebren el segon gol del triomf davant del Cadis

Després de dominar amb mà de ferro la Segona Divisió, l’Espanyol vol mantenir la inèrcia vencedora del curs passat a Primera, on els triomfs tenen un preu força més elevat. El conjunt de Vicente Moreno visita l'Elx aquest dissabte (18.30 h, M. LaLiga) en un partit en què els blanc-i-blaus tenen l’oportunitat de sumar tres triomfs consecutius a la Lliga. Aconseguir que les victòries siguin una rutina i no una casualitat ha de ser un dels objectius de l’entitat blanc-i-blava si vol tornar a convertir-se en un assidu de la màxima categoria un altre cop. 

“Sabem la dificultat que té enllaçar tres triomfs seguits, però no hi pensem”, ha comentat el tècnic de Massanassa, que prefereix posar més èmfasi en les sensacions que en els resultats. “Estem bé i amb marge de millora en tots els aspectes, tant en atac com en defensa. És un al·licient saber que pots fer millor les coses”, ha explicat. Un dels reptes que afronta Moreno és posar fi a la irregularitat en els resultats, un problema endèmic en els últims anys a l’Espanyol –amb l’excepció del curs passat a Segona– que ni tan sols l’arribada de Chen Yansheng ha aconseguit solucionar. 

La regularitat, entesa com la capacitat per enllaçar dos o més triomfs de forma consecutiva, és un repte que fa temps que se li resisteix a l’Espanyol, que no suma tres partits seguits guanyant a Primera des del tram final de la temporada 2018-19. Van ser tres jornades d’infart (3-0 davant l’Atlètic, 0-2 contra el Leganés i 2-0 davant la Reial Societat), amb Rubi a la banqueta, que van servir per classificar-se per a una competició europea dotze anys després. 

L’excepcionalitat d’aquesta fita queda palesa amb una dada. Des de l’arribada de Chen Yansheng a la presidència del club, el 19 de gener del 2016, l’Espanyol només ha sigut capaç de sumar dues victòries consecutives a la Lliga a Primera en deu ocasions. D’aquestes, només en tres va poder arribar a les tres, xifra que encara no ha pogut superar a Primera. Sí que ho va fer a Segona la temporada passada. I en fins a dues ocasions va enllaçar cinc victòries seguides. L’escenari advers va registrar-se la temporada del descens (2019-20), quan l’Espanyol no va ser capaç de sumar dos triomfs consecutius en les 38 jornades de Lliga. És l'hora de canviar de rutines.

stats