Hoquei patins
Esports 26/05/2011

El Reus no desaprofita el regal del Barça i es proclama campió de l'OK Lliga, 38 anys després

L'equip del Baix Camp va aprofitar l'ensopegada del Liceo al Palau Blaugrana i va aixecar la 5a Lliga de la seva història derrotant el Tenerife

Els jugadors i aficionats del Reus celebren el títol de Lliga

BarcelonaEl Reus és el nou campió de l'OK Lliga. L'equip del Baix Camp ha aconseguit la victòria contra el Tenerife (4-1) i ha aprofitat la derrota del Liceo contra el Barça (7-4) per aixecar la 5a Lliga de la seva història.

L'equip del Baix Camp ha fet els deures i ha pogut superar el Tenerife, condició sine qua non per optar al títol de Lliga. Tot i que amb moltes nervis, els roig-i-negres s'han avançat al marcador a la segona meitat, per mitjà de Jordi Molet. Gonzalo Gómez ha pogut empatar el partit pels tinerfenys, però el Reus ha pogut guanyar el partit gràcies als gols de Marc Gual, Raül Marín i Jordi Molet.

Els reusencs han fet els deures i han pogut celebrar el títol de Lliga, ja que quan faltaven pocs minuts per acabar el seu enfrontament han vist com el Barça ja havia derrotat el Liceo, i ja eren virtualment campions.

Al Palau Blaugrana el Barça ha sortit amb molta més intensitat a jugar que no pas el Liceo. Tot i que el partit havia aixecat suspicàcies al Baix Camp, ja que alguns insinuaven que l'equip blaugrana -que ja havia perdut qualsevol opció del títol feia unes jornades- no ho donaria tot sobre la pista. Però no ha estat així. Mia Ordeig ha avançat els culers al principi del primer temps, però Sergio Miras ha pogut empatar. De totes maneres, el Liceo mai no ha acabat de sortir a jugar i ha vist com Jordi Adroher donava avantatge al Barça just abans del descans.

Al segon temps, els blaugranes han tingut més intensitat i s'han escapat al marcador (5-1) amb gols de Reinaldo García, Marc Torra i Alberto Borregan. Els gallecs han pogut retallar distàncies per mitjà de Miras, però Reinaldo ha tornat a marcar pels catalans. I quan faltaven 5 minuts per acabar el partit, el Liceo ha somniat amb la victòria gràcies a dos gols pràcticament consecutius (Miras i Lamas). Però Mia Ordeig ha anotat el definitiu 7-4.

A la capital del Baix Camp s'ha desfermat l'eufòria i els jugadors i aficionats han pogut celebrar el 5è títol de la història del Reus, 38 anys després d'aconseguir el campionat per última vegada. En aquesta última jornada de Lliga també han quedat definits els tres equips que perden la categoria. A més del GEiEG i el Lloret -que ja havien baixat-, el Tenerife s'ha convertit en l'últim conjunt condemnat a jugar la temporada vinent a la divisió de plata.