Ronald Koeman: "Estic decebut amb Ilaix"

El tècnic estira les orelles al jove blaugrana i li recorda que "amb divuit anys el més important no són els diners"

3 min
L’entrenador holandès del Barça, Ronald Koeman.

Ronald Koeman no s'ha mossegat la llengua en la roda de premsa prèvia a l'enfrontament contra l'Athletic de Bilbao (22 h, Movistar LaLiga) d'aquest dissabte. El tècnic neerlandès ha volgut donar un toc d'atenció a Ilaix Moriba, pendent encara del seu futur, a la vegada que ha anunciat que donarà dues setmanes de vacances a Pedri, perquè recuperi forces després de ser el futbolista que més partits va disputar la temporada passada, sumant l'Eurocopa i els Jocs Olímpics de Tòquio. "Fa un temps que estem pensant que és el millor per a Pedri i hem decidit que demà jugarà. Però després tindrà dues setmanes de vacances. Així no entrarem al novembre o desembre amb problemes físics. Pedri necessita vacances. És impossible aguantar tots els minuts que ha jugat durant la temporada, els dos tornejos a l'estiu. Ha de descansar com a mínim dues setmanes", ha admès el tècnic.

Si Pedri és la cara, Ilaix és la creu. "Vaig parlar amb Ilaix fa unes setmanes. Ho vaig fer com a persona més que no pas com a entrenador del Barça. Per a mi la seva situació és horrible. És un jugador jove de 18 anys que ha tingut l'oportunitat de jugar amb el primer equip del Barça. És el futur del club, però no juga ni està amb nosaltres. Jo sé per part del club el que el Barça vol oferir a aquest jugador. El meu consell és que els diners no són el més important, sinó jugar partits, però el jugador i la seva gent pensen diferent. Estic decebut per això. Crec més en coses de futbol que en contractes. Amb divuit anys, els diners no poden ser tan importants", ha reflexionat Ronald Koeman sobre la situació d'Ilaix Moriba.

Visiblement contrariat, el neerlandès ha volgut també fer valdre el paper dels joves dins de l'equip: "Jo sempre compto amb els joves. Estan entrenant sempre amb nosaltres i han de jugar partits. Si no és amb el primer equip, ho faran amb el B. Necessiten partits de competició i, tot i entrenar-se amb el primer equip, han de jugar el màxim possible. Veig molt futur en els jugadors joves del Barça. Si hi ha l'oportunitat, els donarem minuts. Són el futur del club i estem molt contents de tenir jugadors joves".

Coutinho es queda

A més, Koeman ha remarcat el paper important de dos jugadors que encara aixequen dubtes sobre la seva continuïtat: Martin Braithwaite i Philippe Coutinho. "Martin és un jugador que ens va bé. L'altre dia va demostrar que és important per a l'equip. Sempre he dit que m'encanta treballar amb ell. És molt disciplinat acceptant el rol de no titular. Per a mi, Braithwaite ha de quedar-se", ha sentenciat l'entrenador blaugrana. Amb qui també ha deixat clar que compta per a aquesta campanya és amb Coutinho. "Està fora perquè penso que necessita una setmana més per entrenar-se amb el grup abans d'anar convocat. Sí que compto amb ell perquè és un gran jugador. Pot ser important per al Barça. Va començar jugant l'any passat, després va tenir una lesió. De veritat que compto amb Coutinho per a aquesta temporada".

Un cop feta pública la convocatòria, el tècnic neerlandès ha tornat a deixar fora els mateixos noms: Samuel Umititi i Miralem Pjanic. Cap dels dos és necessari per a Koeman, i així de clar ha sigut en la roda de premsa: "Sabem que ens sobren jugadors. Umtiti i Pjanic tenen molt complicat tenir minuts. La decisió final és del jugador, però tots dos tenen una situació complicada dins del club".

stats