Esports 30/07/2016

Rosberg es queda amb la 'pole' al Gran Premi de casa

El pilot alemany supera el seu company per una dècima i té la primera oportunitat de recuperar el liderat del Mundial de Fórmula 1

Martí Molina
1 min
Nico Rosberg i Lewis Hamilton, a Hockenheim

BarcelonaNico Rosberg sortirà primer al Gran Premi d'Alemanya de Fórmula 1. El pilot alemany de Mercedes ha estat el més ràpid en una qualificació força ajustada en la qual s'ha imposat al seu company Lewis Hamilton per només una dècima. Els pilots de Red Bull i els de Ferrari completen les tres primeres files de la graella de sortida.

Amb una Fórmula 1 dominada amb mà de ferro pels Mercedes, el gran dubte de cada qualificació és saber quin dels dos companys d'equip ocuparà la 'pole position', tot i que en curses com la d'Alemanya les diferències no són tan escandaloses com en altres circuits.

Finalment, el 'poleman' ha estat el pilot local, Nico Rosberg, que s'ha sobreposat a un problema elèctric a la Q3 i ha marcat el millor temps amb una volta màgica. Quan no podia cometre cap error, l'alemany ha donat un cop de puny a la taula i ha girat amb 1:14.363, una dècima més ràpid que Hamilton. De fet, l'anglès ha pogut replicar en la següent volta, però un error en la frenada l'ha deixat sense el millor temps.

Gràcies a aquesta primera posició a la graella, Rosberg té l'oportunitat de recuperar el lideratge del Mundial, sempre que faci un bon inici i mantingui la posició de privilegi en un circuit estret i amb pocs punts per avançar.

Darrere de les dues fletxes de plata, els Red Bull. El primer, el de Daniel Ricciardo (+0,4), i el segon, el de Verstappen (+0,5). Els Ferrari de Räikkönen i Vettel, en canvi, només han pogut ser cinquè i sisè a gairebé un segon.

stats