FUTBOL
Esports 18/05/2018

El triomf de Rubiales consolida l’ascens d’Andreu Subies

El president de la Federació Catalana serà un dels homes forts a l’espanyola, i el Barça ho celebra

i
Toni Padilla
2 min
El futur d’Andreu Subies, actual president de la Federació Catalana de Futbol, passa per ser el vicepresident primer de la Federació Espanyola.

BarcelonaDurant els últims anys, Andreu Subies s’ha fet un tip de viatjar del seu despatx a la seu de la Federació Catalana de Futbol, al carrer Sicília de Barcelona, a casa seva, a Lleida. A partir d’ara, els viatges més freqüents seran en tren cap a Madrid, on passarà a ser un dels homes forts de la nova directiva de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) després del triomf, dijous, de Luis Rubiales. “És una bona notícia per al futbol català, el triomf de Rubiales”, diuen des de la Federació Catalana. De fet, la primera abraçada de Rubiales un cop va guanyar va ser amb Subies, que ha sigut clau a l’hora de consolidar els vots per a l’expresident de l’Associació de Jugadors Professionals. Com els dels clubs catalans. Des del Barça no s’amaga que el triomf de Rubiales es considera una bona notícia. Especialment perquè un dels homes forts, Subies, serà un bon interlocutor.

Malgrat que el Barça té una bona relació amb el president de la Lliga de Futbol Professional (LFP), Javier Tebas (“Excepte quan es parla de política”, es puntualitza des del Camp Nou), i aquest donava suport a l’adversari de Rubiales, Juan Luis Larrea, el club blaugrana es va decantar per Rubiales entenent que amb ell arribaran canvis que la directiva de Josep Maria Bartomeu fa temps que demana, com ara un nou format de la Copa amb menys partits i, especialment, la modernització de l’arbitratge, amb l’arribada del VAR, i el canvi dels directius clau, com el responsable del Comitè de Competició, Francisco Rubio, i del president del Comitè Tècnic, Victoriano Sánchez Arminio. “És un projecte de canvi, que ha de substituir els noms de persones que feia temps que ocupaven espais que calia modernitzar. Cal fer les coses d’una altra manera, tal com ha proposat molts cops el Barça”, admet Subies.

Andreu Subies ha aconseguit trobar l’equilibri en els últims anys de mandat d’Ángel María Villar, l’home que durant 29 anys ha manat a la federació. Subies ja va ser a la seva directiva de Madrid i hi va renunciar en el moment oportú, quan Villar va ser empresonat per un cas de corrupció i el buit de poder va acabar amb José Luis Larrea com a president sense ser votat. I aquesta setmana, Larrea va ser derrotat clarament a les eleccions. “Ens sentim implicats amb el canvi que necessita la federació. Hi volem aportar la nostra experiència i recuperar l’espai central del futbol català al futbol espanyol que s’havia perdut. Cal pensar en positiu”, diu Subies.

El futur de Subies, que sembla destinat a ser vicepresident primer de la RFEF, també podria significar que deixés d’actuar com a president de la Federació Catalana de Futbol, en què un dels vicepresidents hauria d’assumir la presidència. Un dels noms més ben posicionats és el de Joan Soteras, durant molts anys president del Centre d’Esports Sabadell. Però abans Subies confia a tancar algunes carpetes a casa, com el futur de la Supercopa de Catalunya entre Barça i Espanyol, que no està garantit. A Madrid, la nova directiva pretén crear un ens independent per controlar l’economia de la RFEF, obrir una secció pròpia dins la federació per potenciar el futbol femení i aconseguir que s’entregui la copa de campions el dia que es guanyi la Lliga.

stats