SEGONA DIVISIÓ
Esports 03/07/2013

El Girona comunica que el seu nou entrenador serà l'asturià Ricardo Rodríguez

Després de veure com Javi Salamero marxa al Sabadell, Juanjo Cuéllar es el nou secretari de l’Àrea Esportiva, que lidera Sergi Raset

Ara
3 min

GironaEl Girona ha presentat el seu nou tècnic el mateix dia que el fins ara Secretari tècnic, Javi Salamero, era presentat com a nou entrenador del Sabadell. El club gironí ha presentat Ricardo Rodríguez. A més, Juanjo Cuéllar es el nou secretari de l’Àrea Esportiva, que lidera Sergi Raset, com a Secretari Tècnic, en els canvis fets per ocupar el forat que deixa Salamero, presentat fa tot just 10 dies al Girona.

Ricardo Rodríguez és el nou entrenador del Girona. El tècnic asturià ocupava fins ara la plaça de seleccionador nacional sub-17 d’Aràbia Saudita. El nou tècnic blanc-i-vermell es va llicenciar, a la Universitat d’A Coruña, en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, doctorant-se posteriorment a Oviedo en aquesta mateixa especialitat. La seva formació acadèmica va continuar amb un Màster d’Alt Rendiment Esportiu, a càrrec del Comitè Olímpic Espanyol.

La seva vinculació al món del futbol va començar, com a jugador, a les categories inferiors de l’Oviedo. Una prematura lesió el va fer deixar fora dels terrenys de joc i es va convertir en entrenador. La seva primera responsabilitat, també va ser a l’Oviedo, com a membre del cos tècnic del filial. Poc després va passar a formar part de l’staff tècnic del primer equip.

L’any 2003 Ricardo Rodríguez va fer un gir radical a la seva trajectòria i va acceptar la proposició que li va fer Jorge Valdano, en aquells moments Director Esportiu del Real Madrid. Rodríguez es va convertir en Director i Entrenador de l’escola de futbol del Real Madrid a Mèxic, aconseguint nombrosos èxits amb els equips de l’entitat. La porta de la seva tornada al futbol europeu va ser el Girona FC. Ricardo Rodríguez es va incorporar, l’any 2006, a la disciplina del Club blanc-i-vermell com entrenador del Juvenil de Divisió d’Honor. El seu gran inici de temporada al capdavant del Juvenil, juntament amb un canvi de cos tècnic al primer equip, va fer que Rodríguez esdevingués segon entrenador –el primer era Javi Salamero-. Aquella temporada es va assolir l’ascens a Segona B.

L’any següent, 2007, el tècnic va ser fitxat pel Málaga per dirigir el filial, tot i que en la mateixa pretemporada es va convertir en segon entrenador del primer equip. Aquella temporada, el tàndem Juan Ramón López Caro-Ricardo Rodríguez aconseguiria l’ascens del club andalús a la Primera Divisió. Els dos anys posteriors, el tècnic asturià va assumir el càrrec de Director Esportiu del Málaga.

El 2011 Ricardo Rodríguez decideix acceptar un nou repte i es trasllada a l’Aràbia Saudita, juntament amb un equip internacional d’entrenadors, liderat per Frank Rijkaard, per fer-se càrrec de les seleccions nacionals d’aquest país de l’Orient Mitjà. Allà, Rodríguez assumeix diferents tasques, des de formar part del cos tècnic de l’absoluta fins a primer entrenador de la sub-17, càrrec que ocupava abans del seu fitxatge pel Girona.

L’staff que encapçalarà Rodríguez, estarà format pel fins ara tècnic del filial, Miquel Àngel Muñoz, que farà les tasques de segon entrenador; Jordi Balcells, preparador físic; Igor Kazanov, preparador físic assistent; Edu Pérez, entrenador de porters i analista tècnic; els doctors Pere Vila i Joan Molera; Juan Carlos Gallego, massatgista; Josep M. Lluís, utiller i Javier Galiano, delegat. D’altre banda Juanjo Cuéllar es el nou secretari de l’Àrea Esportiva, que lidera Sergi Raset, com a Secretari Tècnic.

stats