BARÇA
Esports 21/09/2016

La Lliga limita els salaris de la primera plantilla del Barça a 390 milions

El club tindrà aquest any una massa salarial rècord de 450 milions, però la despesa dels sous del primer equip queda molt per sota de les limitacions imposades des de Madrid

A.l.
1 min
Neymar i Leo Messi abraçant-se després d’un dels set gols del Barça al Camp Nou.

BarcelonaAquest dimarts es van donar a conèixer les limitacions salarials dels equips de Primera i Segona Divisió. El Reial Madrid de Florentino Pérez és l'equip que té un marge de maniobra més gran, segons les xifres que va exposar la Lliga de Futbol Professional i que ha avançat Palco23. Els blancs podran destinar 419 milions als salaris dels futbolistes del primer equip. El Barça, per la seva banda, a causa d'una capacitat de generar ingressos ordinaris més petita, té una limitació de 390 milions. L'Atlètic de Madrid és el tercer, molt lluny dels dos grans, amb 182 milions, i l'Espanyol pot destinar a la primera plantilla un màxim de 47,4 milions.

Amb el pressupost que estan acabant de perfilar els executius del club per presentar a l'assemblea de l'octubre, la partida destinada al primer equip queda força lluny de la línia vermella traçada per la Lliga. Les 22 fitxes dels jugadors del primer equip del Barça no sobrepassen els 350 milions. I això que la massa salarial aquesta temporada es dispararà fins als 450 milions, tal com va avançar l'ARA el 13 de setembre. Aquesta partida inclou seccions -una xifra que està per sota dels 40 milions- futbol base i amortitzacions, que en els últims exercicis han estat entre els 60 i els 67 milions d'euros.

Les renovacions de Neymar, Busquets -que signarà aquest dijous- i Mascherano, juntament amb el fitxatge imprevist d'André Gomes, van apujar la massa salarial respecte de l'anterior exercici, que es va tancar amb 435 milions.

stats