RUGBI
Esports 24/04/2016

La Santboiana atropella el Getxo i recupera la quarta posició (49-24)

El Barça perd a Gernika en un duel intranscendent per als de Ricardo Martinena (55-12)

M.m.
2 min
Imatge d'arxiu de la UE Santboiana

BarcelonaJornada rodona per a la Santboiana, que ha aconseguit una victòria àmplia contra el Getxo i ha recuperat la quarta posició (49-24). Els del Baix Llobregat s'han beneficiat de la derrota del Cisneros a Santander (16-24) i encara aspiren a quedar tercers a la fase regular. En la penúltima jornada el Barça, que no s'hi jugava res, ha caigut a Gernika contra un rival que intenta evitar el descens amb ungles i dents.

La Santboiana arribava a la cita després del fiasco al camp del Pozuelo i obligat a guanyar per tenir opcions de quedar entre els quatre primers, fet que li dóna avantatge de camp en l'eliminatòria dels quarts de final. Els homes de Michael Broad han fet els deures en un partit molt complet i en el que han arribat a guanyar per 30 punts a la segona meitat.

El Getxo no ha pogut fer gran cosa contra el vendaval ofensiu de la Santboiana. Només quan el triomf local i la bonificació ja estaven al sac, els bascos han pogut escurçar distàncies i marxar del Baldiri amb un punt de consolació per bonificació ofensiva.

Afa Tauli, amb dues marques, i Josh Casey, amb un assaig i set transformacions, han estat els jugadors més destacats de la Santboiana. També han anotat una marca Nicolás Francisquelo, Tenga Baker, Fede González i Jamie Chipman.

En canvi, no ha tingut res a fer el Barça al País Basc contra un Gernika que s'hi jugava la vida. L'equip local lluita per evitar el descens i ha aconseguit un triomf balsàmic que li permet encarar l'última jornada depenent d'ell mateix per no perdre la categoria (55-12).

El Barça ja havia fet els deures fa unes setmanes, assegurant matemàticament la permanència a la Divisió d'Honor. Aquesta diferència d'intensitat s'ha reflectit a la gespa de Gernika en un duel que els bascos han deixat resolt abans del descans. I això que els blaugranes s'han avançat amb una marca de Bruno Ponisio, aprofitant que jugaven amb superioritat numèrica. Però després el Barça s'ha quedat amb dos jugadors menys i els locals no ho han desaprofitat. Al descans el marcador era de 22-7 i el parcial a la segona part ha estat de 33-5 per situar el 55-12 definitiu.

L'última jornada servirà per definir els partits del 'play-off' per al títol i, sobretot, concretar quin és l'equip que perd automàticament la categoria i quin jugarà la promoció.

Jornada 21

VRAC 20 - 5 El Salvador

Gernika 55b - 12 Barça

Cisneros 16 - 24 Bathco

Ordizia 29b - 46b Hernani

Alcobendas 22b - 23 Pozuelo

Santboiana 49b - 24b Getxo

Jornada 22 (i última)

Barça - VRAC

Bathco - Gernika

Hernani - Cisneros

Pozuelo - Ordizia

Getxo - Alcobendas

El Salvador - Santboiana

Classificació

1 VRAC 93 punts

2 El Salvador 78

3 Bathco 71

4 Santboiana 67

5 Cisneros 66

6 Alcobendas 54

7 Barça 42

8 Getxo 39

9 Ordizia 39

10 Hernani 33

11 Gernika 33

12 Pozuelo 30

stats