RUGBI
Esports 29/09/2013

La 'baby Santboiana' aprèn a patir i derrota el Cisneros (34-30)

L'equip que entrena Lewis Williams aconsegueix la primera victòria de la temporada gràcies a una molt bona primera part

Martí Molina
3 min

BarcelonaA la tercera va la vençuda. La Unió Esportiva Santboiana ha aconseguit la primera victòria de la temporada després de derrotar el Cisneros al Baldiri Aleu (34-30). L'equip que entrena Lewis Williams ha fet una primera part excel·lent, on ha aconseguit una renda de 21 punts a favor (24-3). Tanmateix, ha patit a la segona, on ha estat superat a nivell físic pel conjunt visitant, i ha acabat guanyant de tan sols quatre punts. Afa Tauli, amb tres marques, ha estat l'home més destacat dels locals.

Els primers minuts han estat força travats, amb una Santboiana una mica tendra que a més ha hagut de jugar amb inferioritat per les targetes grogues a Rubén Sanz i Samir. Tot i això, els catalans han pogut inaugurar el marcador gràcies a un contraatac iniciat per Oriol García i finalitzat Afa Tauli a la banda esquerra al quart d'hora de joc. Héctor Garcia, l''arriere' dels locals, no ha fallat en el xut a pals posterior.

La Santboiana ha sabut anul·lar el Cisneros al primer temps. Els de Lewis Williams han dominat el partit i l'oval, han combinat amb certa comoditat a camp contrari i de mica en mica han anat augmentant la diferència. A la mitja hora de joc, els locals han ampliat l'avantatge gràcies a un nou cop d'Héctor i a un assaig d'Afa, que ha aprofitat un desajust defensiu per enviar una puntada a l'espai i anotar sota pals.

El Cisneros ha reaccionat i ha tingut dos xuts a pals (dels quals només n'ha transformat un), però tot seguit s'ha quedat amb un jugador menys i Samir ho ha aprofitat per ampliar distàncies al marcador, en un 'pick and go' executat a la perfecció. Al descans, els locals guanyaven per un contundent 24-3.

Semblava que la victòria era en mans de la Santboiana, i més després que Héctor anotés un cop de càstig als dos minuts de la represa. Res més lluny de la realitat. Els homes de Lewis Williams han notat el desgast físic del primer temps i han comès alguns errors en defensa. Petits desajustos que els visitants no han desaprofitat, a base de força de braços i rapidesa de cames. En un tres i no res s'ha passat del 27-3 al 27-25, gràcies a tres assajos transformats i un cop de càstig. Amb vint minuts per jugar-se, l'ambient al Baldiri Aleu es podia tallar amb un ganivet.

Els locals han vacil·lat i no s'han trobat gens còmodes, i menys quan l'equip ha errat un xut a pals relativament assequible al minut 68. Però només un minut després ha aparegut novament Afa Tauli, que ha agafat la pilota al mig del camp i ha marxat de tots els defenses amb velocitat, potència i precisió, deixant l'oval sota pals. L'estadi ha ovacionat una acció que ampliava l'avantatge i que semblava definitiva.

Els deu minuts restants no han estat del tot còmodes. La Santboiana ha intentat calmar el partit i fer-se forta en defensa, però ha cedit per l'ímpetu visitant, que s'ha acostat novament al marcador. Els de Sant Boi han errat un xut a pals i a la jugada posterior els visitants han trencat la defensa i han acabat anotant sota pals. El xutador visitant ha volgut fer passar la pilota a pals ràpid i, incomprensiblement, ha tingut tanta pressa que ha fallat un xut molt senzill.

Quedaven tres minuts i el Cisneros ha intentat el darrer atac a la desesperada, però aquest cop de defensa local no ha fallat i ha aturat l'atac. Han aconseguit així la primera victòria de la temporada, el dia que fins a quatre jugadors han debutat al primer equip.

La 'baby Santboiana', un equip que s'ha renovat aquesta temporada i que ha recorregut als jugadors del planter per créixer, ha aconseguit el primer triomf després de tres partits, i a la vegada la primera bonificació ofensiva.

3a jornada de la Divisió d'Honor:

Bathco Rugby - El Salvador (21-14b)

Bizkaia Gernika - Ciencias (34b - 7)

Ordizia - Hernani (42b - 24b)

Santboiana - Cisneros (34b - 30bb)

Quesos Entrepinares - Getxo Artea (25 - 3)

At. Madrid - Universidad de Vigo (26b - 13)

Classificació:

1. Quesos Entrepinares, 14 punts

2. At. Madrid, 11

3. El Salvador, 10

4. Ordizia, 10

5. Getxo Artea, 9

6. Cisneros, 8

7. Bathco Rugby, 8

8. Santboiana, 7

9. Bizkaia Gernika, 6

10. Ciencias, 5

11. Hernani, 5

12. Universidad de Vigo, 1

stats