RUGBI
Esports 09/11/2014

La Santboiana no perdona i reforça el liderat

El degà derrota el Getxo (61b-10) i s'aprofita de la derrota del Chami a Ordizia (25-17). L'altre equip català, el Barça, torna a caure a Gernika (32b-18) i segueix sense guanyar a la Divisió d'Honor

Un instant del partit entre la Santboiana i el Getxo / @martimolinapey

Sant Boi de Llobregat'Déjà vu' al rugbi català. La Santboiana continua sumant tots els partits per victòria mentre que el Barça manté el caseller de triomfs a zero a la Divisió d'Honor. Aquest diumenge, els del Baix Llobregat s'han imposat al Getxo amb molta solvència (61b-10) mentre que els blaugranes no han pogut sumar cap punt de la visita a Gernika (32b-18).

Santboiana 61 – 10 Getxo

Ajudats per l'esperit del 9-N, i amb la premissa de llevar-se ben d'hora, ben d'hora, la Santboiana ha enllestit el partit contra el Getxo per la via ràpida. Als vint minuts, els de Lewis Williams ja s'havien assegurat la bonificació ofensiva (quatre assaig que significaven el 28-0) i al descans el resultat mostrava un contundent i merescut 40-0.

El conjunt basc ha fet rotacions i la Santboiana ho ha aprofitat per sentenciar l'enfrontament i imposar-se sense patir gaire. El joc ràpid, de combinació, i el domini en totes les facetes del partit, han estat la clau de la diferència al marcador, afavorida per l'actuació individual d'homes com Tapu Apikotoa i Afa Tauli, autors de tres assaigs cadascun. Fede, Hector i Tenga han estat els altres anotadors d'un enfrontament que ha acabat amb nou marques locals.

Només a la segona part, amb la feina feta, els catalans han abaixat una mica el llistó i el Getxo ho ha aprofitat per fer dues marques d'honor. L'única nota negativa han estat les dues grogues que ha vist Matenga Baker, que l'impediran jugar al Pepe Rojo el proper cap de setmana. Tanmateix, la derrota del Chami contra l'Ordizia (25-17) permet als de Sant Boi viatjar a Valladolid amb la tranquil·litat de saber que, passi el que passi, mantindran el liderat.

Gernika 32b – 18 Barça

Passen les jornades i el Barça segueix sense poder estrenar el seu caseller de victòries. Aquest diumenge, en la visita difícil a Gernika, tampoc ha estat possible. Els blaugranes han acusat les cinc absències a l'equip titular (tres per motius professionals i dues per sanció) i Ricard Martinena s'ha vist obligat a fer rotacions.

Inicialment, els blaugranes no han notat les baixes i han aconseguit una primera renda favorable de 0-8, però el Gernika ha reaccionat i ha marxat al descans amb avantatge, gràcies a una marca de càstig poc abans d'acabar el primer temps (17-13).

A la represa, el conjunt basc ha ampliat la diferència i s'ha assegurat la bonificació, mentre que els blaugranes han intentat escurçar distàncies i forçar, almenys, el bonus ofensiu. Han pogut ajustar el marcador amb una marca (29-18) tot i que el Gernika ha assegurat la victòria amb un cop de càstig als darrers minuts de partit, per situar-se a la zona còmode i mantenir els homes de Martinena a la part baixa de la classificació.