Rugbi
Esports 30/09/2012

La Santboiana SEAT pateix però supera el Getxo a domicili (20-22)

El conjunt català es manté invicte a la Divisió d'Honor després de tres jornades gràcies a una marca d'Afa a falta de set minuts per acabar el partit

M. Molina
La Santboiana SEAT, en una imatge d'arxiu UESANTBOIANA.COM

BarcelonaLa Santboiana SEAT ha aconseguit la victòria en la visita al camp del Getxo i es manté invicta a la Divisió d'Honor després de tres jornades. Els de Lewis Williams, això sí, han patit més del compte per superar un rival que encara no coneix la victòria aquesta temporada, i s'han quedat a una marca de la bonificació ofensiva.

El partit s'ha posat de cara per als de Sant Boi al minut 5, quan Marc Puigbert ha fet entrar l'oval a la línia d'assaig després d'una llarga jugada de continuïtat. Adam Canning ha anotat la transformació i ha situat el 0 a 7 a l'electrònic.

Però el Getxo no ha tardat a reaccionar i amb un cop de càstig (12') i un assaig amb transformació (25') ha pogut donar la volta al marcador. Canning, poc abans del descans, ha situat l'empat a 10 amb el qual els dos equips han anat als vestidors.

A la represa, la Santboiana ha dominat el partit i ha tingut més possessió. Però els locals han interceptat una pilota i han pogut anotar al minut 54. I cinc minuts després, ampliar diferències gràcies a un cop de càstig.

Faltaven 20 minuts per acabar, però els de Lewis Williams no han baixat els braços i s'han conjurat per aconseguir la remuntada. I així ha sigut. Al minut 65, Gastón ha anotat després d'una bona jugada de davantera –Canning ha transformat–. I quan només faltaven 7 minuts, el neozelandès Afa Tauli ha aconseguit una marca que donava la victòria a la Santboiana SEAT.

Però encara quedaven uns minuts més per patir, ja que Canning no ha pogut completar la transformació i el Getxo ha buscat a la desesperada alguna acció que els permetés guanyar. Però no han pogut. Final d'infart a terres basques i tercera victòria al sarró per als de Sant Boi, que, això sí, encara no han pogut aconseguir cap bonificació ofensiva en els tres partits de lliga.