BARÇA
Esports 27/06/2017

El Santos i el Barça, a un pas de la guerra per Lucas Lima

L’equip blaugrana pot endur-se sense pagar el migcampista de 26 anys

i
Toni Padilla
2 min
Lucas Lima, migcampista del Santos, ha provocat un enfrontament entre el seu club i el Barça.

BarcelonaEl Barça i el Santos brasiler es troben a un pas de denunciar-se per causa de Lucas Lima. El club brasiler, on el Barça és mal vist des del fitxatge de Neymar, va amenaçar de presentar una demanda contra el club blaugrana perquè considera que ha parlat amb el jugador -amb qui el Santos té contracte en vigor- abans de la data fixada per poder-ho fer. El Barça defensa la seva gestió i amenaça de pagar als brasilers amb la mateixa moneda, i estudia la possibilitat d’emprendre accions judicials contra el Santos.

Des del Barça es considera que Lucas Lima, migcampista de 26 anys, és un nom més dels molts que s’estudien en un mercat de fitxatges, i no es descarta incorporar-lo perquè acaba contracte amb el Santos el 31 de desembre. És a dir, a partir de l’1 de juliol qualsevol club podrà parlar amb Lima per fitxar-lo, sense haver de demanar permís al Santos. I en cas d’arribar a un acord el podria fitxar a cost zero. El Santos, però, assegura que el Barça ha trencat les normatives internacionals de fitxatges parlant amb Lucas Lima abans d’aquesta data, i ha enviat correus electrònics al club blaugrana amenaçant d’emprendre accions legals.

El cas de Lucas Lima és un episodi més en la mala relació entre el Barça i el Santos per culpa de Neymar. L’actual directiva brasilera, presidida per Modesto Roma Júnior, va ser molt crítica amb la de Luis Álvaro de Oliveira Ribeiro, que dirigia el club quan del Barça va fitxar Neymar. Modesto Roma va denunciar que el Santos s’havia deixat pispar Neymar i va criticar el club català per haver parlat amb el jugador quan encara no ho podia fer. El Peixe, com es coneix el Santos, va seguir amb interès els casos judicials oberts a Espanya relacionats amb el fitxatge de Neymar, entenent que els havien pogut amagar informació i criticant la manera d’actuar del llavors president, Sandro Rosell.

Ara el Santos necessita enviar un missatge contundent als seus socis, ja que podria acabar perdent Lucas Lima sense rebre ni un sol euro. De fet, si Lima marxa gratuïtament, el Santos haurà de pagar 2 milions d’euros a l’empresa de representació Doyen, que va comprar el 80% dels drets del jugador fa uns anys. Doyen és una empresa que treballa amb Neymar des de fa anys, i a més el pare de Neymar actua d’intermediari en aquest cas. El Santos, per no perdre diners amb el cas, intenta forçar Lima a renovar per evitar perdre’l a mans d’un Barça mal vist entre els seus aficionats des del cas Neymar.

Eric Garcia deixa el Barça i marxa al City

El defensa central Eric Garcia, capità del cadet A, abandona el futbol base blaugrana i marxa al Manchester City. El jugador de Martorell, de 16 anys, feia temps que negociava amb el City, un club que li ofereix per contracte que en dos anys s’entreni al primer equip. Garcia, representat per Carles Puyol i Iván de la Peña, és una petició de Josep Guardiola, que el destaca com un central de futur. L’entorn del jugador afirma que Garcia creu que pot tenir més protagonisme al City que al Barça.

stats