BARÇA
Esports 25/09/2012

'La sardana del Barça', de Terrassa al Camp Nou

La sardana va ser escrita per un membre de la colla La Principal de Terrassa, que no va ser avisada que sonaria al Camp Nou

Ara
1 min
Messi intentant superar Rico i Siqueira

BarcelonaEls membres de la colla La Principal de Terrassa s'han posat en contacte amb diversos mitjans de comunicació per explicar la història de la 'Sardana del Barça', que va sonar dissabte al descans del partit Barça-Granada al Camp Nou. Segons els membres de la colla, "La Principal de Terrassa és una cobla històrica, amb gairebé 90 anys, i que ha fet audicions de sardanes de manera ininterrompuda des del 1923. La 'Sardana del Barça' va ser escrita per Víctor Boix, un component de la cobla, i estrenada per La Principal de Terrassa l'1 d'octubre del 2009, en una audició de sardanes dins el recinte del Camp Nou. Durant aquest temps l'hem interpretada en diverses audicions amb molt bona acollida per part dels balladors. El 20 de març del 2012 vam enregistrar-la al Conservatori de Terrassa i en vam fer públic l'enregistrament per tal de donar a conèixer la cobla i perquè tothom pogués gaudir-ne". La podeu escoltar al vídeo.

Els sardanistes de Terrassa, però, també han criticat que "el passat dissabte 22 de setembre, la 'Sardana del Barça', interpretada per la cobla La Principal de Terrassa, vagi sonar, enregistrada, al Camp Nou durant la mitja part del partit Barça-Granada. Volem mostrar el nostre malestar, perquè no es va avisar ningú de la cobla i en cap moment es va citar el nom de La Principal de Terrassa com a autora de l'obra i de l'enregistrament que va sonar".

stats