POLIESPORTIU
Esports 17/06/2013

Seccions professionals amb cognom solidari

El Barça estudia cedir el nom si no troba un espònsor comercial

àlex Gozalbo
3 min

Barcelona.El Barça té problemes amb els espònsors de les seccions i medita canviar d'estratègia. La idea original del club era trobar un espònsor únic per als quatre equips, que no poden apostar per marques que es facin la competència entre elles, però la situació econòmica dificulta l'objectiu. Mentre no abandona la recerca d'un espònsor unitari ni les negociacions individuals amb els que ja té, l'entitat estudia la possibilitat de cedir el cognom dels seus equips de bàsquet, handbol, futbol sala i hoquei patins, així com l'espai central de les seves respectives samarretes, a una entitat solidària.

La decisió encara no està presa i el club manté obertes les tres possibilitats, però ja fa temps que considera prioritari comercialitzar les quatre seccions de manera conjunta, ja que així s'assegura un impacte més gran. BCN World, el futur complex hoteler i d'oci que s'ha de construir al costat de les instal·lacions de Port Aventura, és un dels noms que va aparèixer en una de les reunions de la junta directiva. Si no pot aconseguir un espònsor comercial, l'entitat vol adaptar la idea amb un de solidari que, com va passar amb la presència d'Unicef a la samarreta de l'equip de futbol, ajudi a potenciar els valors del club.

El club, que es va marcar l'objectiu de reduir el pressupost un 1% anualment durant cinc anys, té assumit que les seccions són deficitàries, però apostar per un espònsor solidari accentuaria aquesta proposta i es desmarcaria de la idea de les últimes temporades en què l'objectiu era reduir la dependència econòmica dels ingressos del futbol. L'entitat, però, considera que una decisió així pot servir per augmentar altres aportacions, com la de la venda de samarretes.

Dependència del futbol

Tot i que encara no ho ha comunicat de manera oficial, Regal ha deixat entreveure que la temporada que ve no esponsoritzarà el bàsquet. Motivat pels fitxatges de Karabatic i Lazarov, el club negocia la continuïtat d'Intersport a la secció d'handbol, però encara no ha aconseguit arribar a cap acord. Alusport té una opció per allargar la seva vinculació amb el conjunt de futbol sala un any més, però tampoc ho acaba de veure del tot clar. L'equip d'hoquei patins, per la seva banda, competeix sense cap nom comercial.

L'asseguradora Regal patrocina des de la temporada 2008-09 una secció de bàsquet que abans va ser batejada com a Winterthur i Axa. Les tres primeres temporades el cognom comercial va precedir el nom del Barça a la denominació oficial de l'equip, mentre que durant les dues últimes ha passat al darrere. El grau de notorietat i d'identificació que la marca ha aconseguit és un dels més alts de la Lliga Endesa, on els conjunts canvien massa sovint de nom i els aficionats no sempre tenen temps per assimilar-ho.

Intersport, una empresa de distribució de productes esportius, fa dues temporades que dóna nom a l'equip d'handbol del Barça. El club encara no descarta la seva continuïtat, però considera molt difícil mantenir els termes actuals de l'acord d'esponsorització.

Alusport es va convertir en l'espònsor principal de la secció de futbol sala fa tres anys i, després d'una fructífera temporada, totes dues parts van decidir ampliar l'acord d'esponsorització. La col·laboració entre el club i la marca finalitza ara, però les dues parts la van deixar oberta amb opció a una altra. El patrocinador de la secció és Alucan Entec Sau, una empresa de Badalona que dissenya, fabrica i comercialitza a escala internacional envasos d'alumini monobloc. La seva marca Alusport Bottles és l'eslògan que llueixen els jugadors del Barça a la samarreta de l'equip.

La secció d'hoquei patins és l'única que competeix sense cap patrocinador principal. Després de tres temporades, Borges va deixar d'esponsoritzar l'equip blaugrana. "El departament de màrqueting del club està buscant un espònsor que sigui adient i que no entri en competència amb la resta d'espònsors de l'entitat", va explicar al febrer a l'ARA Ramon Cierco, directiu responsable de la secció d'hoquei patins del club blaugrana.

stats