Esports 01/09/2017

Sergi Darder: "Havia perdut la confiança, i torno a casa per recuperar-la"

Jordi Lardín confirma que Sergio Sánchez és un objectiu, i assegura que no sortirà cap jugador

Roger Requena
3 min
Darder torna a vestir de blanc-i-blau

Ara"La meva il·lusió de petit era jugar amb l'Espanyol a Primera. Quan vaig marxar van ser moments difícils, tenia l'espina clavada". Sergi Darder, per fi, podrà complir el seu somni de debutar amb el club on es va formar a la màxima categoria. Aquest ha estat el gran motiu per tornar a l'Espanyol i deixar un Olympique de Lió on, ha assegurat, no se sentia del tot còmode: "Els darrers mesos del curs passat van ser complicats. No tenia la confiança necessària i, encara que vaig començar la temporada sent titular, no volia seguir".

El jugador torna cedit per un curs, però per quedar-se. En cas que disputi 25 partits aquesta temporada, es farà obligatòria la clàusula de compra de 8 milions d'euros que, però, no es carregaran als comptes de l'Espanyol de cop. El club ha aconseguit fraccionar-los al llarg de diverses temporades per poder-ho fer més assumible. A banda d'aquesta quantitat, si es compleixen algunes variables s'afegiran fins a un màxim de dos milions. Un cop l'Espanyol el compri, firmarà un contracte per cinc anys amb una clàusula de 50 milions.

Darder serà un més dels molts jugadors formats al planter blanc-i-blau, un fet que ha considerat molt positiu. "Quan hi ha jugadors de casa, jugues amb l'equip que tens al cor, i això et fa donar el 110%. Quan marxes a un altre club no pots donar més que el 100%". I ha deixat clar que l'objectiu és consolidar-se a la zona noble: "Volem fer grans coses, consolidar-nos a les posicions altes".

El migcampista d'Artà ha reconegut que se sent preparat físicament, ja que ha participat als primers partits de la Ligue 1. No ha volgut parlar, però, del seu rol. Abans, té una altra feina: "Primer he d'agafar confiança. Un dels motius perquè surto és recuperar-la. Com que jugava cada tres dies lluny de casa, tenia la intranquil·litat de no saber quan jugaria i quan no".

"Fa anys que visualitzo jugar a Cornellà amb l'Espanyol. Ara està més a prop que mai", ha comentat. El seu debut oficial amb el primer equip de l'Espanyol –en la seva anterior etapa n'havia jugat alguns d'amistosos– podria ser al Camp Nou: "Ja vaig poder guanyar-hi amb el Màlaga, així que sé que es pot guanyar un altre cop. Potser és el camp més difícil per debutar, però també on hi ha menys a perdre".

El mercat es tancarà amb un central

Com havia confirmat el director esportiu Jordi Lardín, Darder no serà l'últim reforç. El club intentarà portar un central més, i el principal candidat és Sergio Sánchez. "És una possibilitat. És un jugador amb passat blanc-i-blau, amb un bagatge europeu, i a Espanya, amb equips que han jugat a Europa, i és a la llista dels centrals que podrien millorar el nostre equip".

En cas que arribi, algun jugador haurà d'ocupar el dorsal 21. "Ho farem amb algun jugador amb el qual la gent estigui satisfeta i contenta i sigui molt estimat per tots", ha confirmat el mateix Lardín, que ha deixat clar que difícilment hi haurà cap altra sortida: "Lluís López no sortirà. Álvaro o Marc Navarro? Hi ha jugadors que han pogut sortir i no han volgut".

Lardín també ha fet una primera valoració de la plantilla, i ha destacat que hi ha una millora respecte del curs passat: "Els jugadors que han vingut donen un plus més que els de la temporada passada. Hem potenciat totes les demarcacions. La plantilla té molts més recursos que l’any passat". També ha demanat paciència per als últims a arribar, que encara han fet pocs entrenaments sota les ordres de Quique Sánchez Flores: "Hem de donar tranquil·litat, perquè hi ha jugadors que no han entrenat prou per donar el seu màxim".

stats