MotoGP
Esports 15/06/2014

Set de set per a Marc Márquez en una cursa elèctrica

El de Cervera ha aconseguit la setena victòria consecutiva per davant de Valentino Rossi i Dani Pedrosa

Martí Molina
2 min
Marc Márquez, al podi de Montmeló / FERRAN FORNÉ

BarcelonaMarc Márquez ha aconseguit aquest diumenge la setena victòria consecutiva de la temporada per davant de Valentino Rossi i Dani Pedrosa. El de Cervera, que continua insuperable a MotoGP (ha guanyat totes les curses disputades fins ara), ha demostrat per què és el vigent campió de l'especialitat amb una cursa de luxe a Montmeló que ha fet passar una bona estona als aficionats. Aleix Espargaró, el millor de la categoria 'open', ha estat sisè, i el seu germà Pol ha acabat en setè lloc.

Ha estat una carrera excepcional, des del primer fins a l'últim minut. MotoGP, una especialitat que en algunes ocasions queia en l'avorriment perquè les posicions quedaven definides de bon principi, aquest cop ha deixat emoció des de la primera frenada i fins que els pilots han travessat la bandera de quadres. Els espectadors han xalat de valent en cadascuna de les accions, amb avançaments, contraavançaments, apurades de frenada, sortides de pista i tocs entre els tres primers classificats.

Márquez s'ha endut la batalla però la victòria també hauria pogut ser perfectament per a Valentino Rossi, que ha acabat en segona posició, o per a Dani Pedrosa, que ha lluitat cos a cos amb el de Cervera i s'hi ha arribat a tocar a pocs revolts per acabar la cursa, en una acció que hauria pogut acabar amb tots dos per terra però que només ha perjudicat Pedrosa.

Tres mosqueters

Lorenzo ha fet una bona sortida i s'ha situat primer al final de recta però no ha pogut aguantar el ritme dels tres pilots que acabarien al podi. El mallorquí ha anat perdent pistonada a mesura que avançava la prova i ha quedat sense opcions de victòria. Tot i això, s'ha mantingut a prop dels capdavanters, principalment perquè aquests de davant s'han avançat entre ells i no han anat tan ràpid com podien.

L'emoció de debò ha començat a falta de 10 voltes, quan Márquez ha intentat avançar Rossi però el català ha apurat massa la frenada i s'ha sortit de la pista. Ha pogut tornar a competir sense més problemes tot i que ha perdut un segon i mig. Lluny de llançar la tovallola, ha augmentat el ritme, ha superat Pedrosa i ha anat a la recerca de Rossi, conscient que en el tram final de prova el ritme de competició de les Honda és un xic superior.

Quan faltaven set voltes s'ha produït una altra de les accions espectaculars, amb un avançament múltiple de Pedrosa i Márquez a Il Dottore. Tanmateix, els catalans s'han adonat a l'últim instant que hi havia una bandera groga a la pista (està prohibit avançar) i han deixat passar l'italià, aixecant la mà per avisar. L'acció ha creat confusió perquè alguns han intuït que hi havia pluja, quan en realitat es tractava d'una acció per evitar una penalització.

A falta de dues voltes, Rossi s'ha quedat sense opcions i Márquez i Pedrosa han lluitat cos a cos per la victòria. A la darrera volta s'han avançat fins a cinc vegades, però a l'última el de Castellar del Vallès ha comès una errada i ha tocat la roda del darrere de Márquez, en una acció entre companys d'equip que ha recordat les batalles històriques entre Crivillé i Doohan. Pedrosa n'ha sortit mal parat i no només s'ha quedat sense opcions de victòria, sinó que també ha perdut el segon lloc en benefici d'un Rossi que estava a l'aguait.

stats