VALLPARADÍS
Esports 27/10/2014

Sis mesos que canviaran dues vides

i
àlex Gozalbo
1 min

Fernando Gordo va fer-se entrenador de bàsquet amb només 15 anys. No és, ni de bon tros, la bogeria més gran que ha fet en aquesta vida. Des de fa uns dies està donant la volta al món amb Enric Carbonell. Els dos joves emprenedors s’han inventat el Basket World Tour, un projecte que els farà voltar per quatre continents amb l’esport de la cistella com a excusa.

L’objectiu de la proposta, que visitarà més de 100 ciutats en només sis mesos, és conèixer de primera mà com es viu el bàsquet en diferents indrets del planeta, explicant històries personals d’entrenadors i jugadors. L’aventura va començar a Amèrica, però seguirà per Àsia, Europa i Àfrica. Els catalans Lucas Mondelo, que entrena a la Xina; Jordi Fernández, que dirigeix l’equip vinculat dels Cleveland Cavaliers, o Trifón Poch, que ha iniciat una aventura al Japó, són alguns dels molts protagonistes amb els quals es trobaran durant un viatge que es presenta apassionant. Cada vivència serà diferent. Especial.

Un altre dels objectius que té el Basket World Tour és visitar països en què el bàsquet és més que un esport, com ara Sèrbia, Croàcia, Lituània o els Estats Units. Els dos joves, a més, aprofitaran el projecte per conèixer diferents iniciatives socials a través de les quals l’esport mostra la seva vessant més solidària.

Fernando Gordo i Enric Carbonell han deixat voluntàriament les comoditats d’una feina i una vida a Barcelona per complir un somni de sis mesos. Han decidit veure com viuen els altres per decidir com volen viure ells. Les seves vides ja no seran mai com abans.

stats