Ciclisme
Esports 11/10/2011

Sky anuncia el fixatge de Mark Cavendish

El campió del món de ciclisme acaba així amb els rumors que circulaven des del maig i correrà l'any 2012, amb Jocs Olímpics a Londres, pel gran projecte britànic

Albert Rabadan
2 min
Cavendish s'ha posat les mans al cap al aconseguir el seu segon parcial

BarcelonaHa estat el fixatge que més s'ha fet esperar en el mercat ciclista, fins i tot superant al de Philippe Gilbert per BMC de meitat d'agost, però finalment s'ha confirmat. El britànic Mark Cavendish, que corria per un HTC-Highroad que desapareixerà l'any 2012, ha signat per l'equip Sky on també hi corre el català Juan Antonio Flecha.

El nou campió del món -des de fa dues setmanes- se suma d'aquesta manera al gran projecte britànic que fins ara liderava Bradley Wiggins amb aspiracions a la general del Tour de França, on hi aportarà victòries a l'esprint. Segons el mànager d'Sky, Dave Brailsford, amb Cavendish aconsegueixen "el millor esprintador de la seva generació i en camí de ser-ho de la història", ja que suma 20 etapes al Tour amb tan sols 26 anys, a 14 del rècord de Merckx.

S'acaben així mesos d'especulacions que van començar quan el ciclista de l'Illa de Man va declarar no sentir-se valorat ni esportivament ni econòmicament per l'equip HTC-Highroad. Llavors s'especulava que la oferta d'Sky li oferia un contracte d'un milió i mig de lliures anuals (1,7 milions d'euros aproximats), al voltant del doble del que cobrava amb l'equip de Bob Stapleton. Últimament, un canvi d'agent i la signatura d'un contracte publicitari amb la marca de bicicletes Specialized (Sky porta Pinarello) han afegit complexitat a l'operació.

Per tant, el projecte cabdal del ciclisme britànic aconsegueix reunir la major part de l'històric talent del seu ciclisme que els ha portat a suma el seu segon mundial de la història a Copenhaguen després del de Tom Simpson l'any 1965 en un any clau per ells: els Jocs Olímpics a Londres, on el recorregut del fons en ruta fa somiar amb un altre títol històric per Cavendish.

stats