Per sort Koeman podrà seguir esbroncant Mingueza: els apunts en calent del Barça-Getafe

El central vallesà, substituït pel tècnic neerlandès pel seu excessiu atreviment

2 min
El defensa del FC Barcelona, Oscar Mingueza

BarcelonaNo se salva ningú. No m'agrada la Superlliga. És un projecte basat en la urgència de dirigents desesperats perquè la pandèmia els fa ingressar menys. La festa d'uns pocs privilegiats que, abanderant un discurs falsament renovador i altament vanitós, volen arreplegar uns milions d'esquena a tothom. Tanmateix, tampoc cola que els estaments afectats per la iniciativa titllin de "cínics" els seus impulsors quan porten anys esprement la mamella i contribuint a la creixent desafecció col·lectiva envers l'esport. Organismes com la Lliga, que programa partits a les deu de la nit entre setmana com el que ens ocupa.

Una victòria d'autor. El Barça-Getafe va tenir més gols que joc i una figura decisiva. Sense Messi, la victòria per mantenir intactes les opcions a la Lliga potser no hauria arribat. L'argentí va fer dos gols (132 vegades ha fet dos gols a la Lliga) en una primera part en què va monopolitzar el setge a la porteria de Soriano. A la segona meitat, va acudir al rescat del seu equip quan el rival més pressionava. Va assistir des del córner perquè Araujo marqués una diana balsàmica i va tenir temps per delegar en Griezmann el penal del 5-2 definitiu. El seu somriure ja no és notícia.

Del desajust al desgavell. Celebrem que el mal gest de Mingueza amb el genoll dret quedés en un ensurt. Al moment de caure a terra va semblar que el defensa vallesà s'havia fet molt mal, que podia acabar al quiròfan i, encara pitjor, exposar-se a l'espiral de diagnòstics estranys i lesions mal curades que estan patint Ansu Fati i Coutinho. Per sort Koeman el manté sa: el podrà seguir esbroncant per ser massa atrevit en atac. Ara bé, el Barça hauria de tenir mecanismes per compensar instants en què els jugadors surten del camp per ser atesos. Un forat eventual provoca desajustos, però no pot ser el desgavell que va deparar l'1-1.

Bordalás, en perill. Lenglet va veure una targeta groga injusta que va obligar Koeman a canviar-lo al descans. Per bastant més, l'àrbitre va perdonar l'amonestació a Damián Suárez, un dels jugadors més durs de la Lliga. L'uruguaià és soldat de Bordalás, un entrenador apassionat dels límits del reglament i que corre el perill de convertir-se en un ídol caigut a Getafe si no comença a sumar de tres en tres. A falta de sis jornades, i amb l'Alabès, l'Osca, el Valladolid i l'Elx ben vius a la part baixa, té el descens a quatre punts. El seu equip no guanya des del febrer.

stats