Esports 15/04/2021

Les sospitoses decisions arbitrals fan enrabiar el Girona

El conjunt gironí no té marge d’error en la visita del Saragossa a Montilivi

Jordi Bofill
2 min
Samu Saiz, futbolista del Girona

GIRONAHa passat gairebé una setmana, però el vestidor del Girona està molt molest per l’escàndol patit a Vallecas, en què Pulido Santana va obviar dos penals que ho haurien canviat tot. De fet, el club va alçar la veu amb un comunicat publicat minuts després de la derrota que allunyava la sisena posició a sis punts, on va expressar “la preocupació i el desconcert per la diferent interpretació que fa el VAR d’algunes accions del joc”. La Federació de Penyes també hi ha ficat cullerada amb un escrit que assegurava que han de dir "prou sense por a represàlies”.

No és la primera vegada que el Girona no se sent respectat, perquè aquesta temporada ha viscut capítols absolutament surrealistes: des de quedar-se amb vuit futbolistes a Almeria a veure dotze vermelles a la Lliga, passant pel gol de Sadiq a Montilivi en posició dubtosa –cosa que va obligar a demanar unes imatges que encara no han arribat– fins a una compareixença del president Geli després d’un partit contra el Mallorca. “Sentim un greuge comparatiu, sempre ens perjudiquen”, va arribar a declarar. En la visita del Saragossa (21 h, GOL) l’àrbitre escollit és López Toca, el mateix que va expulsar Stuani de manera polèmica en la final del play-off passat. Serà divertit. Francisco, però, adopta un discurs moderat, conscient que en cap cas el beneficiarà dir el que pensa. “N'hem parlat molt aquesta setmana, perquè no és només l’actuació davant del Rayo Vallecano. Hi ha hagut tantes jornades i tantes accions en què no ens han afavorit que la situació ens fot. Confiem en la professionalitat dels col·legiats i hem d’intentar aïllar-nos de tot plegat en els vuit partits que queden”.

El Girona desitja estar a l’altura en aquest tram final de Lliga i esgotar qualsevol opció, per petita que sigui, de disputar les eliminatòries finals: és a 6 punts del Rayo, a 7 de l’Sporting i a 8 del Leganés. El marge d’error s’ha acabat. “Tant de bo puguem mantenir les esperances obertes, però això està en funció de seguir guanyant. Si no ho fem, se’ns escaparan”, opina el tècnic, que podria fer canvis perquè recupera Juanpe, Terrats i Samu Saiz malgrat que manté les baixes de Bernardo, Franquesa, Valery i Pablo Moreno. Sobre la rentada d’imatge de l’equip respecte a fa un mes, Francisco se sincera: “Hem millorat quan hem pogut tenir continuïtat en els entrenaments. Ens ha costat, però ara volem ser protagonistes dels partits, tot i que no m’importaria jugar malament i quedar-me els tres punts, perquè no tenim cap altra opció que la victòria”. 

stats