Tenis
Esports 18/11/2012

Stepanek supera Almagro i la República Txeca aconsegueix la seva segona Copa Davis

En el cinquè i definitiu partit de la final, el tenista txec –que ha jugat dos enfrontaments individuals i el dobles– s'ha imposat en quatre sets (6-4, 7-6, 3-6 i 6-3)

M. Molina
2 min
Radek Stepanek celebra un punt en el cinquè partit de la final de la Copa Davis contra Nicolás Almagro

BarcelonaLa República Txeca s'ha proclamat aquest diumenge campiona de la Copa Davis després de derrotar Espanya per 3 a 2. En el cinquè i definitiu partit, Radek Stepanek s'ha imposat a Nicolás Almagro en quatre sets (6-4, 7-6, 3-6 i 6-3). Un marcador que ha permès a l'equip txec aixecar la seva segona enciamera de la seva història.

Stepanek ha disputat tres partits en aquesta final (a banda del d'aquest diumenge, va perdre a la primera jornada contra David Ferrer, i va guanyar –fent parella amb Berdych– els dobles contra Marc López i Marcel Granollers). Però el cansament no ha estat un impediment pel tenista txec, més segur en totes les facetes del joc. Almagro ha intentat respondre des del fons de la pista, però malgrat aguantar bé l'intercanvi de cops, ha acabat cedint.

El jugador local ha dominat el servei, que només ha perdut en una ocasió. Stepanek ha pogut guanyar sense massa problemes, amb cops de raqueta forts i precisos, que el permetien pujar a la xarxa des de bon principi. En canvi, Almagro ha suat de valent per guanyar els serveis, que s'allargaven eternament.

Stepanek ha guanyat els dos primers sets –el segon al 'tie break'–, però ha cedit el tercer. Almagro s'ha cregut que encara era possible remuntar, i més en veure algun símptoma de cansament del rival. Però tot ha estat un miratge. El txec li ha trencat el servei en el quart set i ja no ha desaprofitat l'oportunitat. A la segona pilota de partit ha aconseguit imposar-se definitivament, i deixar l'enciamera a casa seva.

És la segona victòria de la República Txeca a la Copa Davis (l'anterior havia aconseguit el 1980, encara participant com a Txecoslovàquia). A més a més, amb el triomf el conjunt txec es pren la revenja després de la derrota que va encaixar contra el conjunt espanyol el 2009, al Palau Sant Jordi de Barcelona, amb un contundent 5 a 0.

stats