MOTOGP
Esports 30/06/2012

Stoner guanya a Assen i és colíder del Mundial de MotoGP després de la caiguda de Lorenzo

L'australià, amb molèsties al genoll per la caiguda de divendres, supera Pedrosa i guanya a Holanda. Bautista cau al primer revolt i fa caure Lorenzo, que ha abandonat

N. García
1 min

BarcelonaCasey Stoner ha estat el guanyador del GP d'Holanda. El pilot australià ha superat el seu company a Honda Dani Pedrosa i, amb els 25 punts sumats, iguala Jorge Lorenzo al capdavant de la classificació del Mundial de MotoGP amb 140 punts. La segona posició de Pedrosa encara dóna més emoció al Mundial, ja que el català només té 19 punts menys que Lorenzo i Stoner.

I és que el pilot balear no ha tingut gens de sort aquest dissabte. Tot just en el primer revolt, Álvaro Bautista ha caigut i ha fet caure Lorenzo, que ha hagut d'abandonar. Pedrosa liderava la cursa, seguit de Casey Stoner, i els dos han aconseguit distanciar-se de la resta de pilots. Pedrosa intentava marxar, però el seu company a HRC no l'ha deixat escapar.

Així, a nou voltes pel final, Stoner ha avançat Dani Pedrosa i l'australià ha volat fins al triomf final. Pedrosa ha estat segon i al podi els ha acompanyat Andrea Dovizioso, que ha acabat tercer.

Per la seva banda, el valencià Héctor Barberà ha estat setè, Ivan Silva 12è i Aleix Espargaró s'ha retirat en la volta 12 a causa d'una caiguda.

stats