Tenis
Esports Tenis 20/10/2022

"Fa dies que estic malalta": Paula Badosa tanca el curs amb un nou malson

La tenista catalana, frustrada per les lesions, diu adeu a un 2022 amb molts alts i baixos

Carlos Ticó
3 min
Viktória Azàrenka consolant Paula Badosa

BarcelonaPaula Badosa torna a ser notícia per una nova lesió. La tenista catalana nascuda a Nova York ha caigut eliminada aquest dijous a la matinada, en el duel corresponent a la segona ronda de l'Open de Guadalajara, a Mèxic. Era el seu primer partit en el torneig d'aquest any. La seva rival, la bielorussa Viktória Azàrenka, superava sense gaires complicacions Badosa en el primer set, i posteriorment la catalana ha decidit retirar-se del duel i abandonar a causa del malestar físic que patia. La número u del tenis espanyol, vuitena del rànquing mundial, i la que era la principal candidata a endur-se el títol, no ha pogut continuar i ha vist com el seu camí cap a les finals de la WTA es difuminava i la temporada se li escapava.

L'esportista ha lamentat la seva retirada del compromís a la ciutat mexicana als micròfons després del partit, en el qual durant uns escassos 30 minuts ha procurat amagar les seves molèsties, que, sense entrar en més detalls, ha definit així: "Sento molt no haver pogut continuar, però fa dies que estic malalta. He intentat recuperar-me per totes les vies i no ha estat possible. Em sap molt greu marxar perquè em feia il·lusió competir aquí a Guadalajara, d'on guardo records bonics".

Aquest nou contratemps ha sigut una pedra a la sabata de Badosa que es feia cada cop més punxeguda i incòmoda. Això ha provocat que Azàrenka completés un parcial de 4-0 al primer set amb comoditat. Durant el desenllaç del set, la tenista catalana ha intentat demostrar la seva vàlua equilibrant la balança, però amb el resultat en contra i amb un clar desavantatge físic només ha pogut guanyar dos jocs.

Així doncs, la de Bielorússia ha vençut 6-2 en el primer set i ha certificat el triomf després que Badosa se li acostés abans de començar el segon set per dir-li que no es trobava bé i que abandonava la competició. Azàrenka competirà la següent fase del torneig, els vuitens de final, davant l'estatunidenca Madison Keys, mentre que Paula Badosa s'uneix a la llista de baixes de la jornada i confirma el seu adeu a un 2022 marcat pels obstacles i les adversitats.

Un 2022 desfavorable per a Paula Badosa

No és el primer cop aquest any que la tenista catalana es retira per condicionants externs al seu joc. La tenista es va retirar als quarts de final del Masters de Miami al març a causa d'unes molèsties físiques que arrossegava d'un partit anterior. Només va poder disputar cinc jocs davant Jessica Pegula, quan superava la catalana en el primer set per 4-1. Un altre moment desafortunat va ser la lesió que va deixar-la fora, també, de Roland Garros. El maig passat la tenista s'acomiadava del Grand Slam després de retirar-se per culpa d'una lesió a la cama dreta durant el partit que l'enfrontava a la russa Veronika Kudermetova. La jugadora de Begur havia perdut el primer set per 6-3 i ja perdia el segon per 2-1.

"Haig d'aprendre de les experiències d'aquest any, difícil, dur, que tant de bo sigui un abans i un després per a la meva carrera. Necessito gestionar la pressió. Tinc marge de millora i espero superar-me per arribar a ser la número u". D'aquesta manera se sincerava Badosa, que aquest any ha patit una sèrie d'ensopegades que l'han allunyat de ser considerada, ara, una de les millors tenistes del món.

El descuit amb la llengua catalana

Els alts i baixos de la tenista no només són esportius, ja que també va ser actualitat per motius extraesportius l'agost passat, arran de la polèmica que hi va haver a partir de l'entrevista que l'atleta va concedir a la Lawn Tennis Association (LTA), l'òrgan rector nacional del tenis a la Gran Bretanya, en què va afirmar que el català no és una llengua, tot i que va demanar disculpes i va assegurar que aquelles declaracions van ser forçades per l'entrevistador. "Em va dir que [el català] no comptava com un idioma, i jo vaig haver d'expressar-ho així. Sento molt que la notícia s'hagi malinterpretat, perquè és una cosa que m'afecta i que està malament", va dir Badosa. L'any que ve espera tornar a brillar damunt les pistes.

stats