Esports 30/03/2021

Test d’exigència per al Sabadell i el Girona

La Nova Creu Alta acull un derbi català en què tant Hidalgo com Francisco aposten per la victòria

Jordi Bofill
2 min
Els jugadors del Sabadell, en un entrenament d'aquesta setmana

GIRONALa llàstima és que entre el Sabadell i el Girona només pugui haver-hi un guanyador. Perquè tots dos conjunts necessiten ser-ho: mentre que els arlequinats aspiren a salvar la categoria, els gironins desitgen atrapar el play-off. Objectius diferents, esclar, però que tant uns com altres sentiran més pròxims en cas de victòria. La cita té lloc a la Nova Creu Alta (19 hores, Movistar LaLiga) i els pretendents hi arriben amb optimisme després dels seus triomfs en la jornada passada.

Un golàs de Juan Ibiza a Lugo va permetre al Sabadell fugir dels llocs de descens. El marge és molt petit i tot fa pensar que res es decidirà abans dels últims partits, però els homes d’Antonio Hidalgo sempre han tingut clar que aquesta és una lluita ferotge en què mantenir el cap fred i no dubtar d’una identitat molt marcada seran aspectes més tangibles del que pugui semblar. “Això va de guanyar partits i el triomf de diumenge no canvia res. La Lliga segueix anant del mateix, de guanyar. És una situació delicada perquè sempre estem obligats a sumar de tres en tres. Tenim una necessitat i no hi arribarem si no anem al mil per mil”, confirma l’entrenador, que té el dubte de Querol i reconeix que a futbolistes com Coch, Juan Hernández, Àngel i Álvaro Vázquez encara els queda una mica per tornar a competir. També serà baixa per sanció Pierre Cornud.

Mackay i Juan Carlos, líders en aturades

Quina serà la resposta del Girona després d’encadenar set punts dels últims nou possibles desafiant el rellotge i qualsevol classe de raonament? “No em preocupa que se’ns digui que no practiquem un bon futbol, sinó que m’ocupa, perquè desconec si la gent és conscient de la dificultat que hi ha a Segona per fer un joc atractiu. Si guanyar és complicat, imagineu-vos fer les dues coses. De fet, si ho féssim seria l’hòstia”, analitza Francisco, que no s’ha estalviat critiques respecte a la imatge d’un equip que recupera els centrals Bernardo i Bueno, que té Juanpe i Stuani amb molèsties i Bárcenas amb un interrogant, i que podria mantenir el jove Arnau. També serà interessant el cara a cara entre els dos porters que més aturen de tota la categoria: Mackay (95) i Juan Carlos (85). Que ningú s’estranyi si el derbi català acaba 0-0.

stats