MOTOCICLISME - MOTO2
Esports 14/06/2015

Tito Rabat perd a Montmeló l'oportunitat de retallar punts amb Zarco, que guanya la cursa

Rabat ha anat líder des de la sortida, però un error en l'última volta l'ha fet caure fins a la tercera posició. Álex Rins ha acabat segon

Nuria García
2 min

MontmelóJohann Zarco ha aconseguit el triomf en el Gran Premi de Catalunya i és més líder del Mundial de Moto2. El pilot francès, que ha rodat durant bona part de la cursa fora de les posicions del podi, ha fet un últim tram espectacular per aconseguir el triomf per davant d'Álex Rins i de Tito Rabat, que ha perdut una bona oportunitat per retallar distàncies amb Zarco al capdavant de la general.

Tito Rabat ha fet una gran sortida i s'ha situat primer ràpidament. El d'Alella ha vist en les primeres voltes com Sam Lowes li discutia la primera posició, però a la quarta, just a final de recta, Rabat s'ha situat primer i ha tornat a agafar el comandament de la cursa, amb Rins al darrere. El barceloní, davant la seva gent, en el Gran Premi de casa, tenia ganes de fer-ho bé i malgrat estar en el seu primer any, ha demostrat que pot lluitar de tu a tu amb el campió.

Els dos han accelerat el ritme de la cursa i han deixat enrere Lowes i Zarco, que han iniciat la seva lluita particular pel tercer calaix del podi. I Rins ho ha intentat: a l'onzena volta de les 23 a les que estava programat el Gran Premi, el barceloní ha superat Rabat, que un revolt més tard li ha tornat la jugada. Sense desenganxar-se han arribat els dos al tram final de la cursa mentre al darrere, Zarco es situava tercer i s'escapava de Lowes i s'apropava al duo capdavanter.

Així, quan faltaven dues voltes, Rins s'ha equivocat i se n'ha anat llarg a final de recta, fet que ha beneficiat Zarco, que ha passat a ocupar la segona posició. El francès, que venia des del darrere recuperant terreny, ha avançat Rabat en el revolt Seat. El d'Alella no s'hi ha pogut tornar i a més ha perdut la segona posició (que ha anat a mans de Rins) després que en el penúltim revolt s'hagi anat llarg. Axel Pons ha caigut abans de completar la primera volta i Ricky Cardús ha patit un accident en la volta 18.

A la general, Zarco té ara 134 punts mentre que Rabat, que es manté segon, en té 94. Lowes és tercer i Luthi quart, mentre que Álex Rins ocupa la cinquena posició, amb 74 punts.

stats